Slik sikrer du kontroll over økonomien din: Sju «må-se»-filmer om økonomiske kamper og overvinnelse av gjeld.

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

Pengeproblemer er en vanlig kilde til stress og angst for mange mennesker. Men noen ganger må det en kraftfull historie til for å inspirere og motivere folk til å ta kontroll over økonomien sin. Har du nylig tenkt på å starte en ny del av livet ditt, forfølge en interesse eller prøve nye ting? Et lån kan hjelpe deg med ett eller flere stadier av disse målene.

Mens du planlegger neste steg, nyt hva filmene kan vise deg – de har muligheten til å transportere oss inn i andres verden og vise oss kampene og triumfene ved å overvinne økonomiske vanskeligheter. Her er 7 må-se-filmer om økonomiske kamper og overvinnelse av gjeld.

The Pursuit of Happyness (Jakten på lykke) (2006)

Basert på en sann historie, følger filmen reisen til Chris Gardner, spilt av Will Smith, en selger som blir hjemløs med sin unge sønn. Til tross for oddsen mot ham, kjemper han for å gi familien et bedre liv ved å jobbe som ulønnet praktikant i et meglerfirma.

Up in the Air (2009)

Up in the Air er en mørk komedie som utforsker de harde realitetene ved nedbemanning av bedrifter. Filmen følger Ryan Bingham, en bedrifts «downsizer» som reiser landet rundt og sparker ansatte. Når hans egen jobb blir satt på spill, blir han tvunget til å revurdere livet sitt og prioriteringene sine.

The Big Short (2015)

The Big Short er en dramatisk gjenfortelling av finanskrisen i 2008. Filmen følger en gruppe investorer som spår sammenbruddet i boligmarkedet og satser mot bankene. Denne intense, fartsfylte filmen vil opplyse deg mer om finanskrisen på en spennende og morsom måte. 

The Company Men (2010)

The Company Men forteller historien om tre menn som mister sine høytbetalte bedriftsjobber under lavkonjunkturen. Filmen utforsker utfordringene med å finne arbeid og belastningen som arbeidsledighet tar på enkeltpersoner og familier.

Jerry Maguire (1996)

Jerry Maguire med Tom Cruice i hovedrollen er en romantisk komedie-drama som følger livet til en sportsagent som har en moralsk oppvåkning og bestemmer seg for å starte sitt eget byrå. Filmen utforsker viktigheten av å være tro mot verdiene dine, selv når det betyr å ofre økonomisk gevinst.

Margin Call (2011)

Margin Call er en fiksjonal gjenfortelling av finanskrisen i 2008 fra perspektivet til et Wall Street-investeringsselskap. Filmen utforsker de moralske dilemmaene som firmaets ansatte står overfor når de prøver å navigere i krisen og beskytte sine egne økonomiske interesser.

The Money Pit (1986)  

The Money Pit er en klassisk komedie om et ungt par som kjøper et falleferdig hjem og raskt blir overveldet av kostnadene ved oppussing. Denne bløthjertede filmen minner oss om at selv de beste planene kan gå galt.

Les også gjerne denne anmeldelsen.

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom