De største filmene fra Super Bowl 2024 – full oversikt!

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

Super Bowl er USAs største begivenhet for amerikansk fotball, som holdes i februar så og si hvert år. Under pausen kommer det som er viktigst for oss filmelskere, nemlig trailere og reklamer for nye filmer, nye sesonger av serier og noen ganger også nye serier. Her er årets største film-trailere Super Bowl 2024!

De fleste av trailerne vi snakker om kom ut 11. februar – Super Bowl-dagen (eller natta for oss), men vi har også sneket inn noen andre relevante trailere som har kommet nylig. De fleste datoer i denne artikkelen er amerikanske og kan fort bli endret til noe tidligere eller mer ofte senere for oss i Norge.

Et eksempel på en av reklamene er Happy Groundhog Lay’s. Dette er en reklame for Lay’s potetgull, men litt tidsrepetisjon sånn som i Bill Murray-filmen Groundhog Day fra 1993:

Eventuelt kan du få med deg webside-forhandleren Squarespace som har laget en reklame som handler om romvesener som invaderer jorda uten at vi får med oss. I tillegg til at den har med den kjente regissøren Martin Scorsese:

Kung Fu Panda 4

Pandaen Po har kjempet mot flere farlige fiender i sitt lange liv. Fra Tai Lung til Shen og Kai, men hans største utfordring er ennå foran ham. Han får i oppdrag fra sin læremester Shifu, om å finne den og trene opp den neste dragekrigeren. Denne personen skal så ta over for ham, mens han skal bli den åndelige lederen av Fredsdalen.

Samtidig jobber en ond kameleon-heks ved navn The Chameleon eller Kameleonen på norsk, med å gjenoppleve Pos tidligere fiender og ta deres krefter. Vil Po klare å finne den neste dragekrigeren og redde denne dyreversjonen av Kina fra enda en Kung Fu-katastrofe?

Po og hans nye venn reven Zhen gjør seg klare til kamp mot Kameleonen

Filmen vil gi oss et herlig gjensyn med Jack Black som stemmen til pandaen Po, Dustin Hoffman som stemmen til hans læremester Shifu, James Hong som stemmen til Pos stefar, en and ved navn Mr. Ping, Bryan Cranston som stemmen til Pos egentlige far Li.

Det har også blitt bekreftet via trailerne at Ian McShane returnerer som stemmen til den grå tigeren, Pos første erkefiende, Tai Lung. Om Gary Oldman har returnert som stemmen til påfuglen Shen og J. K. Simmons som stemmen til oksen Kai er ennå usikkert.

Tai Lung, skurken fra første Kung Fu Panda-film blir brakt tilbake på mystisk vis for denne filmens handling.

Det er også usikkert om Pos venner «de fryktløse fem» vil returnere og hvis de returnerer vil de være andre stemmer. Opprinnelig ble de spilt hver av Angelina Jolie som tigeren Tigress, Jackie Chan som apen Monkey, Seth Rogen som gresshopperen Mantis, Lucy Liu som slangen Viper og David Cross som tranefuglen Crane.

Denne fjerde filmen vil også ha nye roller. Blant dem finner vi Ke Huy Quan, fra Everything Everywhere All at Once, som skildpadden Han, artisten Awkwafina, fra Crazy Rich Asians, som reven Zhen og Viola Davis, fra The Suicide Squad, skal spille filmens nye skurk The Chameleon.

Mike Mitchell og Stephanie Stine sitter med regien i filmen. Mitchell har tidligere regissert animasjonsfilmer som The Lego Movie 2, Trolls, Shrek Forever After og realfilmen om en superheltskole Sky High. Mens Stine er noe mindre erfaren og har foreløpig bare regissert fem episoder av She-Ra and the Princesses of Power.

Skurken i Kung Fu Panda 4 er Kameleoenen og hun føles ut som at kan være en vanskelig fiende.

På manus derimot finner vi Jonathan Aibel og Glenn Berger. De har tidligere skrevet manus for filmer som Trolls og Trolls World Tour, Monsters vs. Aliens og de tre tidligere Kung Fu Panda-filmene.

Filmen vil også ha noen skjønne musikalske toner. Musikkgeniet Hans Zimmer returnerer og denne gangen har han med seg Steve Mazzaro. Mazzaro er foreløpig bare kjent for å ha laget musikk til TV-serien The Calling og filmen Army of Thieves. Jeg er sikker på at denne duoen vil lede til mye spennende og gøy å lytte til.

Vi får også et gledelig gjensyn med Pos far Li med stemmen til Bryan Cranston og Pos stefar, en and ved navn Mr. Ping med stemmen til James Hong. Her er de sammen med reven Zhen med stemmen til Awkwafina. Alle av dem ser meget forundret ut av ett eller annet.

Kung Fu Panda 4 er derimot litt dumt lagt opp når det gjelder dato. I USA kommer filmen den 8. mars, mens her i Norge kommer den en uke etterpå, altså 15. mars 2024 (med noen førpremiere visninger på utvalgte kinoer).

Forhåpentligvis leder ikke dette til altfor mange avsløringer på sosiale medier. Mens vi venter her er traileren for filmen med norske stemmer. Blant dem finner du for eksempel: Steinar Sagen, Malin Pettersen, Birgitte Victoria Svendsen, Ivar Nørve, Hallvard Lydvo, Øyvind B. Lyse, Paul Ottar Haga:

Godzilla x Kong: The New Empire

Godzilla og Kong kommer tilbake til storskjermen for en ny spektakulær kamp. Samtidig oppdager menneskene deres intrikate opprinnelse og deres forbindelse til Skull Islands mange mysterier. På veien finner de et sted kalt Hollow Earth, et av titanenes tidligere hjemsteder. Men de finner også en ny trussel som truer jorda. Vil Godzilla og Kong klare å samarbeide og eliminere denne trusselen før den blir for ille?

Dan Stevens fra serien Legion, som Trapper, Rebecca Hall som Ilene Andrews, Brian Tyree Henry fra Free Guy, som Bernie Hayes og Kaylee Hottle som Jia. Filmen har også Rachel House, Alex Ferns og Fala Chen i ukjente roller.

Godzilla og Kong i filmens nye området kalt Hollow Earth

Adam Wingard har regissert Godzilla x Kong: The New Empire med Terry Rossio, Simon Barrett, Jeremy Slater på manus. Wingard har tidligere regissert Godzilla vs Kong og V/H/S/-filmene.

Rossio, Barrett og Slater har tidligere skrevet manus til de nyere Godzilla-filmene, Pirates of the Caribbean-filmene, Shrek-filmene, Zorro-filmene, V/H/S/-filmene, Seance, Aladdin-filmene og serien, samt også seriene The Umbrella Academy og Moon Knight.

Filmen vil også ha musikk laget av Antonio Di Iorio og Tom Holkenborg. De har tidligere laget musikk for filmer og serier som Love, Death & Robots, Godzilla vs Kong, Sonic-filmene, Zack Snyder’s Justice League, Terminator: Dark Fate, Alita: Battle Angel, Deadpool og Mad Max: Fury Road. Godzilla x Kong: The New Empire kommer den 28. mars 2024.

The Fall Guy

Har du noen gang lurt på hvordan det er å være stuntmann på film? Vel, da er The Fall Guy filmen for deg! Colt Seavers er en stuntmann som forlot bransjen for et år tilbake. Han ville fokusere på sin fysiske og mentale helse, men blir fristet av et meget fengslende tilbud.

Hovedskuespilleren i en stor budsjettert studio film blir sporløst forsvunnet og filmen trenger en ny stjerne. Det blir selvfølgelig også enda mer spennende når Seavers oppdager at det er hans ekskjæreste som regisserer filmen.

I bildet ser vi Ryan Gosling som stuntmann Colt Seavers og Emily Blunt som filmregissør Jody Moreno. Fra traileren å bedømme virker det som om de har noen følelser som kanskje ikke helt er ferdig med å være tilstede for hver av dem.

Emily Blunt fra Oppenheimer, som filmregissør Jody Moreno, Ryan Gosling fra Barbie, som stuntmann Colt Seavers, Hannah Waddingham som Gail, Aaron Taylor-Johnson fra Bullet Train, som Tom Ryder, David Collins som Ray, Zara Michales som Venti, artisten Matuse som Doone og Adam Dunn som Nigel.

Filmen har også Stephanie Hsu fra The Marvelous Mrs. Maisel, og Winston Duke fra Black Panther-filmene, i ukjente roller.

The Fall Guy vil ha mange kule og dødsfarlige stunts. Definitivt scener leseren ikke burde prøve å gjøre hjem.

Actionregissør David Leitch styrer regien for The Fall Guy med Drew Pearce på manus. Leitch har tidligere regissert actionfilmer som Bullet Train, Fast & Furious: Hobbs & Shaw, Deadpool 2 og John Wick. Pearce har skrevet manus for filmer som Fast & Furious: Hobbs & Shaw, Hotel Artemis, Mission: Impossible – Rogue Nation og Iron Man 3.

De har også med seg Dominic Lewis til å lage filmens musikk. Han har tidligere laget musikk for Bullet Train, The King’s Man og seriene Kaleidoscope, DuckTales (2017) og The Man in the High Castle. The Fall Guy kommer til din lokale norske kino 26. april.

Kingdom of the Planet of the Apes

Så var det på tide med en ny reise inn i den barbariske verden til apeplaneten med Kingdom of the Planet of the Apes. Hele 6 år siden trilogien med Andy Serkis i hovedrollen under masse effekter. De filmene er briljante og gav mye menneskelighet til apene. Noe som gjorde dem både mer jordnære og interessante som personer. Jeg undrer veldig på hva som venter oss denne gang.

Historien går som følger: Mange generasjoner etter Caesars regime i filmtrilogien fra 2011-2017, har apene tatt over og blitt jordas dominante rase. De lever nå i harmoni, mens den menneskelige befolkningen har blitt mindre og mindre. Nå er de bare en skygge av det de engang var.

En dag begynner en tyrannisk apeleder ved navn Proximus Caesar, å bygge sitt imperium. Samtidig drar en ung ape ved navn Noa, på en smertefull reise. En reise som får ham til å sette store spørsmål ved alt han vet om seg selv og sin fortid. Noe som leder ham til å ta store valg.

Valg som vil definere fremtiden både for apene og menneskene. Mulighetene er mange for paralleller til vår menneskelige samtid, vi får se om det utnyttes i filmen. Det blir sikkert også dratt noen likheter mellom apen Noa og Noah i bibelen.

Skurken Proximus (spilt av Kevin Durand) skal bli apens nye Caesar og lede dem i en nye brutal era hvor aper fortsatt vil være den dominante rasen i verden.

Filmens narrativ høres allerede meget spennende ut, men hvem skal spille dem? Skuespillerlisten er fylt med hovedsakelig nye, men med noen eldere travere. I hovedrollene finner vi Freya Allan, fra TV-serien The Witcher, som mennesket Nova, Kevin Durand fra Locke & Key, som apen Proximus Caesar, Owen Teague, fra It-filmene, som apen Noa, Peter Macon, som orangutangen Raka, Travis Jeffery som apen Anaya og Lydia Peckham som ifølge bilder hos IMDb, en hittil uidentifisert ape.

Filmen vil også ha med skuespillere som Dichen Lachman, William H. Macy, Neil Sandilands, Eka Darville, Sara Wiseman og Ras-Samuel i foreløpig ukjente roller. Her har vi skuespillere fra både serier som Severance, Sweet Tooth, Jessica Jones, One of Us Is Lying, The Clearing og filmen Fargo. Mange gode skuespillere som kan lede til en spennende film.

I bildet ser vi apen Noa spilt av Owen Teague og orangutangen Raka spilt av Peter Macon. Utifra traileren virker det som om Raka vil være en slags mentor for Noa.

Bak kamera finner man Maze Runner-regissøren, Wes Ball. Han skal også en gang i fremtiden regissere en film basert på den kjente spill-serien Legend of Zelda. Selv har jeg bare sett den første Maze Runner, det var en meget god film, men om han er rette valget for enten Zelda eller Apeplaneten undrer jeg fortsatt på. Vel som Blodstrupmoen sa: Time Will Show!

På manuskriptene finner vi Patrick Aison, Josh Friedman, Rick Jaffa og Amanda Silver. De har skrevet manus for filmer som Prey, Jurassic World, den forrige filmtrilogien om Apeplaneten, og serier som Foundation, Snowpiercer (2020-2022), Terminator: The Sarah Connor Chronicles.

Bak instrumentstrengene og tangentene finner vi John Paesano. Han har laget musikk for serier som Invincible, Daredevil og The Defenders, spill som de nyere Spider-Man-spillene, Detroit: Become Human og Mass Effect: Andromeda og filmer som Ben 10: Secret of the Omnitrix og Maze Runner-filmene. Kingdom of the Planet of the Apes kommer på kino til ditt lokale norske kino den 8. mai.

Imaginary Friends alias IF

IF eller Imaginary Friends ser fra traileren ut som nåtidsversjonen av Foster’s Home for Imaginary Friends. Men istedenfor å være en animert TV-serie er det en real film med dataanimerte fantasivenner som ikke ser like kule ut som de i serien fra 2004-2009.

Historien er noe så enkelt som: En ung jente med som går igjennom en dårlig periode i livet begynner å se andres fantasivenner. De fantasivennene har blitt forlatt av sin skaper etter at han, hun eller hen har vokst opp og gått videre i livet.

Med dette drar hun på et fortryllende eventyr for å gjenforene de forlatte fantasivennene med sine skapere. En meget søt historie som hvis gjennomført bra kan kanskje føre til noen tårer i øyekroken.

Bea og mange fantsivenner har et danseshow for et publikum vi ikke ser. Men kan alle se alle fantasivennene hennes eller er det bare noen som kan se dem?

Filmen er også fylt med flere forskjellige kjente skuespillere. Blant dem finner vi Ryan Reynolds som mennesket Cal, Cailey Fleming som Bea, Steve Carell som stemmen til fantasivennen Blue, Phoebe Waller-Bridge som stemmen til Blossom, Maya Rudolph som stemmen til Ally, Sam Rockwell som stemmen til SDog, Awkwafina som stemmen til Octocat, og Fiona Shaw som en bestemor.

Filmen har også med stjerner som John Krasinski, Louis Gossett Jr., Emily Blunt, Matt Damon, Jon Stewart, Sebastian Maniscalco, Richard Jenkins og Bobby Moynihan i ukjente roller.

Ryan Reynolds som mennesket Cal og Cailey Fleming som Bea sniker seg rundt på hotellet. Kanskje de har nettopp funnet en fantasivenn.

John Krasinski er også regissør og manusforfatter for filmen. Han har tidligere gjort det bra med de skrekkelige A Quiet Place-filmene og skrevet noen episoder av The Office.

Filmens magiske toner blir slått sammen til musikk av geniet Michael Giacchino. Han har en av de største og beste filmmusikk-cv’ene til dags dato. Hans magiske toner er å finne i filmer som flere Marvel-filmer, Spider-Man-filmer, Pixar-filmer, Jurassic World-filmene, The Batman (2022), Jojo Rabbit, Andy Serkis sine Planet of the Apes-filmer, Rogue One: A Star Wars Story, de tre nyeste Star Trek-filmene, John Carter, et par Mission: Impossible-filmer og TV-serier som Fringe, Lost og Alias. IF – Imaginary Friends eller på norsk Fantasivenner kommer på kino den 17. mai 2024.

Inside Out 2

Inside Out er en av Pixars beste filmer og de har lyst til å fortsette suksessen. Nå entrer Riley tenårene og kommer i puberteten. Med dette åpnes det for nye følelser som kan komme inn og leve med de andre.

Den første Inside Out var en bragd innenfor det å vise hvordan små barn opplever følelser, hvertfall når man må flytte. I min mening er det en så og si – perfekt film. Men jeg er likevel meget interessert i hvor de vil ta dette kapittelet.

I filmen fyller Riley 13 år, noe som vil bringe flere forandringer blant henne, hennes liv med foreldrene og hennes følelser med mer.

Inside Out 2 vil gi gjensyn med Amy Poehler som stemmen til følelsen Joy, Phyllis Smith som følelsen Sadness, Lewis Black som følelsen Anger, Tony Hale som følelsen Fear og Liza Lapira som følelsen Disgust. I tillegg til gjensyn med de gamle følelsene møter vi også nye følelser.

Blant dem finner vi Maya Hawke som stemmen til følelsen Anxiety. Hvis leseren ikke er kjent med Hawke så kan vi nevne at hun også spilte den sjarmerende Robin Buckley i sesong tre og fire av Stranger Things. De andre nye følelsene har ikke blitt annonsert, men blant dem tipper jeg vi finner både forelskelse og depresjon.

Her møter de andre følelsene møter den oransje følelsen Angst, spilt av Maya Hawke. De virker meget skeptiske til henne for å si det mildt.

Kelsey Mann har regissert Inside Out 2 med Meg LeFauve på manus. Mann har tidligere regissert kortfilmen fra universet til Monsterbedriften, Partysentralen og episoder av Green Screen Show og Megas XLR. Meg LeFauve har tidligere skrevet manus til den første Inside Out, My Father’s Dragon, Captain Marvel og The Good Dinosaur. Inside Out 2 kommer den 14. juni 2024.

A Quiet Place: Day One

Du har sett Abbott-familien overleve invasjonen i de tidligere A Quiet Place-filmene. Nå kan du fra et nytt perspektiv med nye folk få oppleve hvordan denne apokalypse hendelsen startet og se hva som gjorde verden så stille…

A Quiet Place: Day One vil involvere Joseph Quinn fra Stranger Things, som Eric, Lupita Nyong’o fra Black Panther, som Sam og Káit Feeney som Fran. Filmen vil også ha med Alex Wolff, Djimon Hounsou, Elijah Ungvary, Alexander John og Zay Domo Artist i ukjente roller.

Joseph Quinn som Eric og Lupita Nyong’o som Sam med en liten katt. Utifra bildet tipper jeg de kanskje er i noe lignende en undergrunn. Kanskje et T-bane-stopp?

Michael Sarnoski har både skrevet og regissert A Quiet Place: Day One med hjelp fra skaperen av A Quiet Place-universet John Krasinski. Sarnoski har tidligere regissert filmer Pig, Olympia, Fight Night Legacy-kortfilmen og TV-serien ved samme navn. I tillegg til å ha både skrevet og regissert de forrige A Quiet Place-filmene har han også skrevet manus for filmen Promised Land. A Quiet Place: Day One kommer den 28. juni 2024.

Twisters

I mitt fødselsår, 1996, kom filmen Twister, som handlet enkelt og greit om Bill og Jo Harding spilt av Helen Hunt og Bill Paxton, som jakter på to tornadoer for å forske på dem og lage et eksperimentelt væralarm-system. Filmen var regissert av Jan de Bont og skrevet av Michael Crichton og Anne-Marie Martin. Den hadde også stjerner som Philip Seymour Hoffman og Jeremy Davies.

Den nye filmen heter Twisters og handler sånn cirka om det samme, men med nye folk. Den nye har med Glen Powell, fra Top Gun: Maverick, som Tyler Owens, Manini Gupta, fra Inventing Anna, som Shanty, Daisy Edgar-Jones, fra Under the Banner of Heaven, som Kate Cooper og Anthony Ramos fra Dumb Money, som Javi.

I bildet ser vi Daisy Edgar-Jones, som Kate Cooper, Anthony Ramos, som Javi (i midten) og Glen Powell, som Tyler Owens. Og de ser nok på en svær tornado.

Tyler Owens-rollen gir veldig følelse av å være en rival til Javi og Kate Cooper. Ifølge det Javi sier i traileren kaller Owens seg ofte for “The Tornado Wrangler” som på norsk kan best oversettes til «Tornado-kverulanten».

Filmen har også Katy O’Brian og David Corenswet i ukjente roller. Katy O’Brian er kjent for sine fabelaktige prestasjoner i TV-serier som The Mandalorian, The Rookie og filmen Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Spesielt den episoden av The Rookie, den var meget rørende. David Corenswet som skal være Superman i den kommende filmen Superman: Legacy.

Filmens regissør er Lee Isaac Chung med Mark L. Smith på manus. Chung har tidligere regissert noen kortfilmer og en episode av The Mandalorian. Smith har skrevet manus for filmer som The Marsh King’s Daughter, The Midnight Sky, Overlord og The Revenant. Twisters kommer på kino den 19. juli 2024.

Deadpool & Wolverine

Deadpool returnerer til kinoene i juli, men nå vil han gå fra å bare være i X-Men-filmene til å være en del av det større Marvels sitt film- og TV-serie-universet. Et univers som X-Men egentlig også er en del av nå, med flere gjesteroller og referanser i forskjellige Marvel-filmer. Men Deadpool blir ikke alene som leseren kan se fra tittelen.

Deadpool-skuespilleren, Ryan Reynolds, har denne gangen også tatt med seg Hugh Jackman som James «Logan» Howlett alias Wolverine. Dette har forsåvidt blitt hintet til i de tidligere på både direkte og indirekte måter, men det var ikke så lett å få til før denne filmen ble annonsert.

I traileren ser vi at Wade Wilson alias Deadpool feirer bursdagen sin med flere av rollene fra de tidligere filmene, men så banker noen på døra. Wilson åpner da døra og møter en gruppe tidsvoktere fra TVA alias Time Variance Authority eller på norsk TVT alias Tidsvarianstilsynet som vi har tidligere sett i Loki-serien.

Både Deadpool og Wolverine returnerer i ny film. Som leseren kan se i bilde har Hugh Jackman på seg en ny drakt inspirer av Wolverines originale drakt fra tegneseriene. Dette er også en drakt man kan se ham i X-Men The Animated Series og kommende X-Men ’97.

De var i begynnelsen et slags tidspoliti som prøvde å holde styr på tidslinjen. Men mot slutten – uten å direkte avsløre hvordan – kan man si at de har funnet en bedre måte å beskytte tidslinja eller linjene på dette punktet. Foreløpig er det usikkert om den foregår før Loki-serien eller etter, men jeg tipper på etter.

Mest fordi det hadde vært mest interessant og tror også det hadde passet bedre med hva de hinter til ved slutten av Loki sesong 2. Og, ja, Loki-serien anbefales veldig, en av de beste Marvel-seriene vi har fått til nå. Begge sesongene har til og med havnet på mine topplister igjennom årene hos vår søsternettside VIDEOMAGASINET.

Tidsvokter Mr. Paradox sammen med Deadpool i TVA-hovedkvarteret. Men hva er de egentlig vil med Deadpool? Og er dette satt før eller etter hendelsene i Loki-serien?

Vel, som sagt, Tidsvarianstilsynets rolle i Deadpool & Wolverine er fortsatt usikkert, men iløpet av traileren møter vi en tidsvokter som bare kaller seg Mr. Paradox, som er spilt av Matthew Macfadyen fra Succession. Det ser ut som han rekrutterer Deadpool for å hjelpe til med et eller annet. Mens han gjør dette viser han faktiske klipp fra andre Marvel-filmer som i dette tilfellet er Avengers: Age of Ultron, Thor: Ragnarok og Captain America: The Winter Soldier.

Noen andre detaljer i traileren vi ser er for eksempel at i bakgrunnen i en scene kan vi se litt skeivt, som om noe av dem ligger under bakken, et kjent studio logo. Det vil si et gammelt studio logo, nemlig logoen for 20th Century Fox som ble 20th Century Studios da Disney kjøpte opp filmstudioet, men ikke Fox-kanalene og det som henger med der. Dette filmstudioet eide da X-Men-film-lisensen og Fantastic Four-lisensen før Disney kjøpte studioet.

Hvorfor det ligger der har kanskje noe med metastrukturen av Deadpool-filmene å gjøre siden Deadpool sånn som i tegneseriene nevner referanser til den virkelige verden og hilser på oss som at han vet han er i en film/tegneserie. Kanskje det er noe bare han ser som en meta-karakter? Kanskje han vil bruke det som en forklaring til de andre rollene om hvorfor han refererer så mye til en verden de rollene ikke vet om osv.

Logoen bak Deadpool her er den gamle logoen til 20th Century Fox før det ble 20th Century Studios. Men hvordan har den havnet der? Og kan alle se den eller er det bare noe som Deadpool ser pga. sin natur som en metakarakter – en som vet han lever i en film, TV-serie osv.

Logoen ligger i et sted som bare blir kalt The Void. Et slags ingenmannsland langt utenfor det meste tid som vi er kjent med i Marvel-universet. I Loki-serien ble ting og andre personer sendt dit slik at de ikke vil skape noe mer problemer for tidslinjen.

Det ser ut som at mye av handlingen foregår her med andre X-Men som har blitt sendt hit som tidligere nevnte Wolverine. Men også Aaron Stanford som ildmutanten, John “Pyro” Allerdyce fra flere av X-Men-filmene. Stanford kan du også se i den fabelaktige tidsreise-serie-versjonen av 12 Monkeys.

Mot slutten av traileren før vi ser Wolverine, ser vi også et lite tegneserieblad, spesifikt Secret Wars #5 av 8. Dette er en historie som de vil bygge videre opp mot og det hele starter her og vil senere avsluttes med to Avengers-filmer som er basert rundt denne historien.

Dette er øyeblikket i traileren hvor Deadpool møter Wolverine, men i bakgrunnen ser vi noe meget merkelig. Til høyre for Deadpool ser man litt uklart noe som ligner et tegneserieblad. Dette er da blitt bekreftet av YouTube-kanaler som New Rockstars er blad nr. 5 av Secret Wars.

I Deadpool & Wolverine vil vi se returnerende roller som Morena Baccarin som Vanessa, Karan Soni som Dopinder, Leslie Uggams som den gamle blinde damen kalt, Blind Al, Stefan Kapicic som stemmen til Colossus, Brianna Hildebrand som Negasonic Teenage Warhead, Shioli Kutsuna som Yukio, Lewis Tan som Shatterstar og Rob Delaney som Peter. Flere av disse døde i Deadpool 2, men ble brakt tilbake etter litt tidsforandringer takket være Deadpool.

Det ryktes også at vi vil se Patrick Stewart igjen som Charles Xavier alias Professor X og Ian McKellen som Erik Lensherr alias Magneto. Men vi har også noen rykter av den enda merkeligere sort. For eksempel Jennifer Garner som Elektra fra filmen med samme navn fra 2005 og Daredevil-filmen fra 2003. Derfor går nok også rykter rundt om Ben Afflecks versjon av Daredevil fra nevnte film.

Her ser vi et mer detaljert bilde av Secret Wars #5-bladet som vi så i bildet over. I dette bladet blir Fantastic Four-skurken Doctor Doom en gud og lager verden kalt Battleword hvor helter og skurk skal slåss om sine verdner.

Hvis det fortsetter sånn kanskje vi kan se andre returnerende roller som tidligere Fantastic Four-skuespillere, Agents of Shield-skuespillerne i sine roller, sikkert også andre X-Men, og hvis vi er heldige James McAvoy som unge Professor X, Michael Fassbender som unge Magneto, Nicholas Cage som Ghost Rider, Wesley Snipes som Blade og Lou Ferrigno som Hulk.

Det ryktes også at vi kanskje ser selveste Taylor Swift som mutantsangerinnen Dazzler. Hun har da evnen til å konvertere lydbølger om til lys og energistråler. Ofte brukt på flere av hennes konserter. Altså mye likheter med virkeligheten. Det skal sies at dette har vært ryktet flere ganger for tidligere X-Men-filmer, så derfor bør vi ta dette med en klype salt. Samtidig var de sammen for et sportsevent i 2023 så kanskje da.

Et forsidebildet av Cassandra Nova fra et tegneserieblad fra Marvel, kalt Marauders.

Siste rykte jeg har hørt er at Emma Corrin, tidligere sett i serien A Murder at the End of the World, vil spille filmens skurk, Cassandra Nova. Såvidt jeg vet fra min research er hun en kroppsløs parasitt som møter en da ufødt Charles Xavier. Ifølge marvel.com kopierte hun hans DNA for å lage sin egen kropp, men Xavier prøvde å “drepe” henne mens de fortsatt var i magen til hans mor.

Men hun overlevde i en kloakkvegg lenge etterpå og fikk kontroll over sin nye kropp. Nå med krefter lignende Xavier sine legger hun ut på jakt for å finne ham og ta sin hevn. Hun skal da senere ha kommet tilbake en rekke ganger og blitt referert til som en av de mest onde Marvel-skurkene. Ja, veldig absurd, men tegneserier går noen ganger til veldig absurde steder.

Nylig har det blitt bekreftet ifølge New Rockstars, i video under. De fikk vite fra et lekket bildet fra det amerikanske åndsverkskontoret at både henne og tidligere nevnte Jennifer Garner som Elektra vil være i filmen. Spørsmålet da er hvem andre kan vi se?

Shawn Levy har regi på Deadpool & Wolverine. Han har også skrevet den sammen med Rhett Reese, Ryan Reynolds, Paul Wernick og Zeb Wells. Levy har tidligere regissert filmer som Free Guy, Real Steel, Natt på museet-filmene og episoder av seriene, Animorphs, Stranger Things og hele serien All the Light We Cannot See.

Reese, Reynolds og Wernick har tidligere skrevet manus for de forrige Deadpool-filmene, mens Wells har skrevet mye for Robot Chicken. Flere av dem har også skrevet manus for Zombieland-filmene, Tarzan II og TV-seriene Twisted Metal og Welcome to Wrexham.

De tidligere Deadpool-filmene er fenomenale og jeg vil tro vi ser dette skje igjen. Deadpool gjør ingenting halvveis, bare maksimal innsats er godt nok! Og da syns vel jo manusforfatterne gjøre likedan, hvertfall siden en av dem også spiller Deadpool. Mens Rob Simonsen lager musikk for filmen. Han har tidligere laget musikk for The Whale, Ghostbusters: Afterlife, Love, Simon og Nerve.

Vi her i Norge (og store deler av Europa) er ofte heldige når det gjelder Marvel sine filmer. Mens USA får den 26. juli får vi den to dager før, altså 24. juli. Mens vi venter anbefaler jeg deg å se på denne versjonen av traileren i Lego. Den er laget av tenåringen som også lagde den praktfulle legosekvensen i Spider-Man: Across the Spider-Verse:

Borderlands

Neste ut er en film basert på den suksessfulle spill-serien Borderlands. Filmen vil se spillenes hovedkarakter Lilith, spilt av Cate Blanchett, returnere til hjemplaneten Pandora, ikke til å forveksles med den fra Avatar-filmene. Her får hun et farlig oppdrag og former en allianse med andre kriminelle;

Blant de finner vi leiesoldat Roland, spilt av Kevin Hart, den eksplosive eksperten Tiny Tina spilt av Ariana Greenblatt, hennes beskytter Krieg, spilt av Florian Munteanu, den gale vitenskapskvinnen Tannis, spilt av Jamie Lee Curtis, og den morsomme roboten Claptrap, spilt av Jack Black.

Her har vi filmens hovedroller, i midten ser vi den morsomme roboten Claptrap, med stemmen til Jack Black. Over ham igjen kan vi se en dame med rødt hår som heter Lilith, spilt av Cate Blanchett, en leiesoldat med hatt som heter Roland, spilt av Kevin Hart og en gal vitenskapskvinne i rød drakt ved navn Tannis, spilt av Jamie Lee Curtis. Til slutt over dem har vi den eksplosive eksperten med kaninører, hun heter Tiny Tina spilt av Ariana Greenblatt og hennes beskytter Krieg, spilt av Florian Munteanu.

Deres oppdrag er å finne og beskytte datteren til den mektige mannen Atlas, spilt av Edgar Ramírez. Likevel er ikke omstendighetene slik det ser ut som og det oppdages at jentungen har nøkkel til skumle krefter. Krefter som kan forandre skjebnen til hele universet.

Filmen involverer også skuespillere som med Gina Gershon som Moxxi, Bobby Lee som Larry, Janina Gavankar som Knoxx, Olivier Richters som Krom, Cheyenne Jackson som Jakobs, Benjamin Byron Davis som Marcus, Charles Babalola som Hammerlock, Steven Boyer som Scooter, Ryann Redmond som Ellie, Paula Andrea Placido som Quinn og Hunter Troy Rothwell som Davis Pickle. Filmen vil også ha Haley Bennett i en hittil ukjent rolle, men utifra alderen hennes tipper jeg at hun er Atlas sin datter.

Filmens hovedrolle er Lilith, spilt av Cate Blanchett. I spillet er hun opprinnelig fra planeten Dionysus hvor hun er en del av gruppe på seks kvinner kalt Sirens eller på norsk Sirener. Disse kvinnene har utrolige krefter. Undrer på hvordan dette skal inkorporeres i filmen?

Filmen er regissert av Eli Roth. Han har også skrevet manus for filmen sammen med Joe Crombie. Roth har regissert filmer som Thanksgiving, Fin, The House with a Clock in Its Walls og TV-serien Hemlock Grove. De har også skrevet manus sammen for flere av disse produksjonene.

Mens Steve Jablonsky lager musikk for filmen. Han har tidligere laget musikk for DC: League of Super-Pets, Ender’s Game og The Island. Borderlands er foreløpig sagt at kommer den 9. august 2024.

Moana 2

Moana 2 er en av de som egentlig ikke ble vist på Super Bowl, men istedenfor ble den annonsert på en konferanse for Disneys investorer. Foreløpig er bare Auli’i Cravalho bekreftet for å returnere som den titulære heltinnen. Det skulle heller ikke forundre meg om Dwayne The Rock Johnson returnerer som den muskuløse Maui.

Filmens narrativ er veldig enkelt: Moana og Maui drar ut på et nytt sjøeventyr med noen amatøriske matroser etter å ha fått et uforventet oppdrag fra hennes forfedre. På reisen må de tvinge seg igjennom det fortapte havet rundt Oseania. Dette blir hennes farligste eventyr til nå.

I filmen vil Moana og Maui lære opp en ny gruppe sjørøvere og møte en stor og fin hval.

Firemans-teamet som regisserte originalen besto av Ron Clements, John Musker, Don Hall og Chris Williams sammen med Jared Bush, Pamela Ribon, Aaron Kandell og Jordan Kandell på manus er foreløpig ikke bekreftet for å ha returnert. Istedenfor skal Dave G. Derrick Jr. stå for både regi og manus alene.

Han har mye animasjonserfaring med jobb på filmer som både How To Train Your Dragon, Rise of the Guardians og Raya and the Last Dragon, men dette blir hans første film som både regissør og manusforfatter. Spørsmålet er: Klarer han å styre skuten i land for første gang uten noen medkapteiner ved roret?

På musikkfronten finner vi Grammy-vinnerne Abigail Barlow og Emily Bear som tar over for Lin-Manuel Miranda på filmens store musikalnumre. Bakgrunnsmusikken derimot blir laget av Opetaia Foa’i og returnerende Mark Mancina. Moana 2 er foreløpig sagt at kommer i kinohavna den 27. november 2024.

Wicked

Etter 20 år på teatre verden over vil musikalen Wicked, skrevet av Winnie Holzman, entre den store skjermen. Den vil gi et nytt perspektiv til eventyret Wizard of Oz, men satt til å følge heksa og gjøre henne mer sympatisk.

I tillegg vil filmen også ha med karakterer som opprinnelig ikke er med i musikalen, men er tilstedeværende i Wizard of Oz-boka skrevet av Gregory Maguire. Dette er også den første av to filmer som forteller dette teaterstykket.

Cynthia Erivo, som heksa Elphaba, Ariana Grande som Glinda, Jonathan Bailey som Fiyero, Marissa Bode som Elphabas søster Nessarose, Ethan Slater som Boq, Michelle Yeoh som rektoren Madame Morrible, Jeff Goldblum som den kjente trollmannen fra Oz, Keala Settle som Miss Coddle, Bronwyn James som Shen, Bowen Yang som Pfannee, Aaron Teoh Guan Ti som Avaric, Colin Michael Carmichael som Nikidik og Grecia De la Paz som Gilligan.

Cynthia Erivo, som heksa Elphaba alias the Wicked Witch of the West. Jeg er meget spent på denne mer sympatiske versjonen heksa vil være, spesielt siden, fra det jeg vet, teaterstykket ikke har blitt vist her i Norge.

Jon M. Chu har regi på denne adaptasjonen av musikalen Wicked. Chu har tidligere regissert actionfilmer som In the Heights og Crazy Rich Asians. Med seg har han Stephen Schwartz for å adaptere Winnie Holzmans sitt teatermanus til et filmmanus. Dette blir nok en vanskelig oppgave for henne å løse som sin debut som manusforfatter, men det blir spennende å se. En ting er sikkert, hvis hun klarer å adaptere disse filmene suksessfullt, kan hun bli en meget ettertraktet manusforfatter i nærmeste fremtid. Wicked er foreløpig satt til å komme den 27. november 2024.

2024 blir ett spennende filmår med mye godbiter å se på både den store og lille skjerm og dette er bare en brøkdel av det vi har i vente. Er du nysgjerrig på hva slags TV-serier som ble vist på Super Bowl så kan du se innom vår tidligere nevnte søsternettsted VIDEOMAGASINET. Jeg gleder meg til å se hvordan dette året former seg. Og mens vi venter på årets spennende filmer, her er en video som samler alle trailerne fra Super Bowl:

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom