Om KINOMAGASINET

KINOMAGASINET er et informasjonsblad rettet mot forbrukere, om aktuelle filmer på kino, og et nettsted som i tillegg har et bransjerettet fokus.

26. april 2013 er vår bursdag som nettsted, mens bladet startet i august 2012. I 2024 runder vi dermed tolv år med blad, og elleve år med nettsted.

Nettsiden og magasinet har hovedfokus på distribusjon- og markedsføring av kinofilm overfor forbrukerne. Vi skriver også om andre leveringsmetoder for film og relevante tema for kinoivnteresserte.

Nettsiden og magasinet er drevet av JB Forlag, eid og etablert av John Berge 26.10.1999.

Berge har dekket forholdene i den norske, nordiske, europeiske og amerikanske film- og videobransjen siden 1997, først som frilanser i Filmmagasinet, deretter som kulturjournalist i NTB, og siden som frilanser og siden som redaktør for nå nedlagte RELEASE i årene 1998–2012. Han skrev også om film- og musikk fra starten av som journalist, i 1987.

 

Berge har også bakgrunn som frilansjournalist, journalist, vaktsjef, redigerer m.v. i medier som Nordmørsposten, Tidens Krav, Adresseavisen, Dagbladet, Dagsavisen, Aftenposten, Hjemmekino, Elektronikkbransjen, Se og Hør, Nationen, DinSide, Oppegård Avis, Mediamenn, Vårt Oslo og NRK.

Skrive for oss? Vi jakter alltid på dyktige frilansere, både for å anmelde kinofilmer – og for å skrive nyhetsnotiser & evt. lage reportasjer. Ta kontakt med redaktør John Berge om du er interessert.

JB Forlag lager også redaksjonelt stoff, tar bilder, produserer nettsider og blader på oppdrag fra andre firma. Sjekk ut firmaets nettside her.

Vi driver fagbladene og nettstedene PRO AV MAGASINET (www.proav.no) og LEMMY LEKETØYMAGASINET (www.lemmy.no), samt nettbutikkene 007shop.no og Magnetar.no (4K-spillere).

I hovedredaksjonen

I redaksjonen pr. 2024

Kommentarer fra fornøyde lesere

Jeg har lest Kinomagasinet i flere år og syndes det er en flott og oversiktlig blad med fantastiske filmnyheter, anmeldelser og er underholdende for alle oss som elsker å holde oss oppdatert på denne fronten. Tommel opp 👍😍 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Fantastisk magasin for oss som er glad i film. Godt gjennomført blad som er et av høydepunktene ved et kinobesøk. Stå på videre.

Historikk

KINOMAGASINETs nettside ble lansert 26. april 2013, litt over tre måneder etter at VIDEOMAGASINET ble lansert 6. januar 2013. Sidene er en videreføring og videreutvikling av John Berges tidligere engasjement for denne høyst vitale bransjen.

De to sidene er søster/bror-sider og har til tider likt innhold, men videofilm (fysisk & digitalt) er i fokus på VIDEOMAGASINET, mens kino er i fokus på KINOMAGASINET.

 

Redaktør John Berge har vært medlem i Norsk filmkritikerlag siden 1998.

Printutgaven, kalt KINOMAGASINET (forbrukerutgave), startet opprinnelig som bladet HIGH-DEF het i årene 2012 og 2013. I 2014 fikk det samme navn som nettsiden. 


Bladet er et rent forbrukerrettet produkt, mens nettsiden også har en god del bransjestoff. Dette ble fra august 2023 lagt bak abonnementsordningen vår. (KM+).