Da alt ble svart

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

Musikkhistorien har etterhvert fått mange yngre og mellomaldrende artister som har falt fra grunnet sine egne demoner og misbruk. Nå er det Amy Winehouse som får skinne i en biograf-film.

Back to Black heter filmen, selvsagt, da hennes andre og siste album (og største kommersielle sukses) het det. Dessuten var hun kjent for sitt ravnsvarte hår og dramatisk svarte øyemake-up.

I filmen spilles Amy Winehouse av Marisa Abela. Den er regissert av Sam Taylor-Johnson (Fifty Shades of Grey) og skrevet av Matt Greenhalgh. Filmen har også Jack O’Connell, Eddie Marsan og Lesley Manville i hovedrollene.

Blake Fielder-Civil var Amy Winehouses ektemann fra 2007 til 2009. Forholdet deres var preget av både kjærlighet og turbulens.

Filmen tar for seg begynnelsen av 2000-tallet da Amy jobbet som jazzmusiker i Nord-London. Den forteller hele historien om hennes vei til berømmelse som Grammy-vinnende sanger med sanger som Rehab og Back to Black.

Etter Winehouses død i 2011 forsøkte flere filmskapere å få stablet en film på beina, men ingen av dem kom videre. I 2018 kunngjorde Winehouses arvinger at de hadde signert en filmavtale. I juli 2022 gikk StudioCanal videre med produksjonen, og filmingen fant sted i London fra januar til april 2023. Flere av scenene ble filmet der ting skjedde i virkeligheten, som i Camden Town, Primrose Hill og på Ronnie Scott’s Jazz Club i Soho i London.

Den ekte Amy Winehouse på Eurockéennes i 2007.

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom