Tre nye «Avatar»-filmer

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

Ikke bare to «Avatar»-oppfølgere, men tre. Det bekrefter Twentieth Century Fox nå.

Josh Friedman (Terminator: The Sarah Connor Chronicles), Shane Salerno (Savages), Rick Jaffa og Amanda Silver (Rise of Planet of The Apes) er engasjerte av James Cameron for å bistå med manuset til alle filmene.

Avatar 2 vil bli lansert i desember 2016, deretter kommer treeren i desember 2017 og den fjerde året etter der igjen.

Filmene skal visstnok filmes sammenhengende, og marathoninnspillingen skal starte i 2014.

– Å bygge videre på verdenen vi skapte med Avatar har vært en sjelden og utrolig givende erfaring, sier James Cameron i en uttalelse. – Mens jeg skrev de nye filmene innså jeg at Avatars verden, historie og karakterer har blitt mer omfavnsrike enn jeg forventet, og det ble tydelig for meg at to filmer ikke ville være nok for å fange alt jeg vil filme. Og for å hjelpe meg til å fortsette med å utvide dette universet er jeg glad for å få med meg Amanda, Rick, Shane og Josh – alle manusforfatter jeg lenge har beundret – til å hjelpe meg med å fullføre filmenes manus, sier Cameron videre.

Avatar (2009) er den film i verdenshistorien som har hatt størst omsetning, med 2,7 milliarder dollar på verdensbasis.

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom