«Villmann» besøker Oppdalsbygda

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

Den anerkjente britiske filmregissøren bak Host (2020) og The Boogeyman (2023) kommer på besøk under filmfestivalen Ramaskrik 2024, 17. – 20. oktober.

Det britiske stjerneskuddet Rob Savage (31) skal blant annet være en del av Méliès International Festivals Federation (MIFF)-juryen hvor beste kortfilm skal kåres. I tillegg vil han vise noen av sine tidligere filmer og skal være med på andre ting, heter det i en pressemelding.

Savage debuterte som 19-åring med langfilmen Strings i 2012, som han både regisserte, produserte, skrev og klippet. Filmen vant «The Raindance Award» på BIFA. Siden har han laget en rekke kortfilmer, hvor Ramaskrik har vist både Dawn of the Deaf (2016) og Salt (2017), som har gjort han til en god venn av festivalen. Under Covid-nedstengningen i 2020 skrev og regisserte Rob det som skulle bli hans store gjennombrudd, Host, som Ramaskrik hadde som åpningsfilm på den digitale utgaven av Ramaskrik i 2020. Filmen ble raskt plukket opp av streamingtjenesten Shudder, og har fremdeles en 99 % Fresh-vurdering hos Rotten Tomatoes.

Under årets festival blir det et gjensyn med Host og noen av Savages kortfilmer. Etter Host ble Rob Savage det heteste navnet i horror-verdenen, og fikk raskt tilbud fra Hollywood. I 2021 kom Dashcam, og i 2023 sto han bak The Boogeyman, basert på en novelle av Stephen King.

Jon Savage, hvis etternavn betyr «villmann» i norsk oversettelse. Foto: The London Film Festival/Reed Baumgarten/Exile

LES OGSÅ:

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom