Vil ikke pøse ut filmer om Robert Langdon

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

Sju år etter forrige film i Robert Langdon-serien er Tom Hanks og regissør Ron Howard klare med et virkelig Inferno av en film!

Inferno er den fjerde boken fra Dan Browns hånd om kodeeksperten Robert Langdon. Fra før av er bok nummer en og to, Angels & Demons (2000) og The Da Vinci Code (2003), filmatisert i motsatt rekkefølge, hhv. i 2006 og 2009.

FORSØKTE SYMBOL-BOKEN

Den tredje boken i serien, The Lost Symbol (2009), er det ennå ikke laget film av.

«The Lost Symbol er en flott roman og vi forsøkte å skrive manus til den, men det kom aldri til et punkt hvor vi alle kunne se hverandre i øynene og si at dette er noe progressivt og interessant å gjøre noe med,» forklarer Ron Howard overfor Entertainment Weekly.

Regissør Ron Howard under innspillingen av «The Da Vinci Code». Foto: Sony Pictures.
Regissør Ron Howard under innspillingen av «The Da Vinci Code». Foto: Sony Pictures.


Han sier det er en god grunn til at filmene ikke kommer oftere, ganske enkelt fordi dette ikke er en filmserie hvor filmene skal pøses ut.

«Det handler om å lage en film som vi alle tror på og var enige om at vi hadde noe spennende, morsomt og verdig å fortelle,» sier den nå 62 år gamle regissøren.

Han var sist aktuell med In the Heart of the Sea (2015) og laget også årets The Beatles: Eight Days a Week.

FRISK OG FERSK HISTORIE
«Denne historien føltes fersk. En fascinerende mulighet for Tom … at Langdon er en del av mysteriet og ikke bare en observatør. Han er virkelig en del av det, som gir det et psykologisk thriller-aspekt som ikke fantes i DNA-et til de to foregående filmene,» sa Howard videre i intervjuet.

Historien starter med at Robert Langdon våkner opp med hukommelsestap på et sykehus i Roma, etter å ha vært utsatt for et attentat. Mens Langdon forsøker å nøste opp i hva som har skjedd, kommer han på sporet av en eksentrisk vitenskapsmann som ønsker å utrydde halve jordens befolkning med et virus.

Ben Foster spiller skurken, Bertrand Zobrist, mens Felicity Jones er den smarte legen, Dr. Sienna Brooks, som bistår vår helt. Bertrand Zobrist bruker Dantes Inferno-bok, som består av beskrivelser av helvete, som en nøkkel for sin ekstreme plan.

 Robert Landgon (Tom Hanks) får denne gangen hjelp av Sienna (Felicity Jones).
Robert Landgon (Tom Hanks) får denne gangen hjelp av
Sienna (Felicity Jones).


EKSTRAORDINÆRE STEDER

– En av de spesielle tingene med å lage disse filmene er at vi får dra til ekstraordinære steder og bruke de for hva de virkelig er, fortalte Tom Hanks på den røde premiereløperen for Inferno.

– Stedene er ikke bare bakgrunn. Vi har vært i L’Ouvre i Paris, vi har vært Roma og nå i Firenze. En av de store bonusene med disse filmene, sa Hanks.

KINOMAGASINETs anmelder ga Inferno terningkast tre.
KINOMAGASINETs anmelder ga Inferno terningkast tre.


DEFINERTE «HELL»

I italieneren Dantes bok – Dantes Inferno – er helvete beskrevet som ni sirkler med lidelse på jorden.

Howard mener Dante skapte det som i dag er en velkjent sjanger, med sine sterke beskrivelser av hvordan syndere skulle straffes i helvete:

«Jeg innser nå at Dante ikke bare definerte helvete for den vestlige sivilisasjon og kristenheten, men også skrekksjangeren».

Felicity Jones mener Ron Howard har en ny stil og tilnærming til hver film han lager.

– Det føles som en moderne og relevant film, sier Jones i et rødeløper-intervju med Flicks and the City 2.

– Historien til Dan Brown er bemerkelsesverdig og annerledes enn de andre bøkene hans siden den er mer moderne og gir Tom gode karakterøyeblikk. Det er mer en psykologisk thriller, sa Howard til samme nettsted.

– Hver av filmene har gitt ulike utfordringer for meg som regissør. Den første var mer klassisk og den andre en actionfilm. Dette er en karakterdreven psykologisk thriller. Det er tema her man kan forholde seg til, la han til.

Filmplakaten til Inferno.
Filmplakaten til Inferno.


Saken er hentet fra KINOMAGASINET 6•2016 SOM DU KAN LESE DIGITALT HER:

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom