Deadpool & Wolverine

Trailer: Deadpool & Wolverine

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

I juli tar vi et nytt herlig dypdykk tilbake i Marvel-universet hvor vi vil se Deadpool slåss og fortelle morsomme vitser mens han redder verden med hjelp fra selveste Wolverine.

En ny trailer for Deadpool & Wolverine er kommet og er du som meg og ikke klarer helt å vente til juli med å se mer og spekulere om hva som vil skje. Da har du kommet til det riktige stedet.

Denne traileren viser ikke like mange historieelementer som i forrige, mer repetering og bekreftelser. Det meste av denne analysen handler om denne april-traileren, men jeg vil komme til å referere til den forrige analysen fra vår Super Bowl-artikkel. Vil du ha hele analysen av den også kan du lese det her:

Traileren starter med en sliten James «Logan» Howlett alias Wolverine, igjen spilt av Hugh Jackman på en bar. Her blir han hentet inn av Wade Wilson alias Deadpool, spilt av Ryan Reynolds. Jeg merker at både humoren og kjemien mellom dem er fortsatt av meget høy kvalitet og jeg gleder meg til å oppleve dette på storskjermen.

Traileren lover mye duellering mellom de to tittelrollene og lover allerede et herlig buddy-cop lignende superhelt-eventyr.

Så hopper vi videre til delene av The Void, fra Loki-serien. Vi ser igjen logoen for 20th Century Fox, men det virker som det bare blir en morsom ting i bakgrunnen siden den fortsatt ikke refereres til noe særlig, utenom at den er der. Vi ser også noen båter, en kontainer, noe stillas og et par tårn.

Det kan være at disse har en større viktighet enn det jeg tror de har, siden ting eller personer som havner der i The Void er der fordi de gjorde noe som gikk i mot den hellige tidslinjen. Mye av dette har forandret seg litt med Loki-serien. Samtidig vet vi ikke helt om denne filmen vil foregå før eller etter den serien enda. Jeg tipper det siste siden det hadde vært lettest å sette opp for de som ikke har sett Loki, men hva vet jeg?

Denne filmen vil også se Wolverine i sin originale drakt fra tegneseriene og han ser råtøff ut i den.

Vi ser så flere kule actionsekvenser med Wolverine mot Deadpool. Wolverine er tilbake i sin tøffe gule, svarte og blå drakt inspirert av hans originale design fra tegneseriene og flere animerte serier. Mens de slåss refererer de til hver av sine problemer og Wade gjør et godt forsøk på å overbevise Logan om å være med å redde hans verden. Vi ser også Logan i en åker med en lang rekke med steinpåler. Er dette ham før han var på vei til å dø? Eller er det noe annet de hinter til her?

Og angående død, når både Reynolds og Jackman har snakket om filmen, har de sagt at de ikke kommer til å gjenoppleve eller stoppe hendelsen i Logan-filmen når Wolverine dør. Samtidig ser vi visse actionscener som foregår i samme omgivelser, så jeg er ikke helt sikker på hvor mye vi skal stole på dette. De er tross alt skuespillere, det er deres jobb å lyve, vrenge på ordene sine og leve seg inn i historien og ikke si hva som skjedde der helt.

Denne filmens versjon av Wolverine skjuler en stor sorg. Hva er skylden til denne sorgen? Er det noe han har gjort eller ikke klarte å stoppe?

Vi hopper tilbake til TVA eller Time Variance Authority, også kalt for Tidsvarianstilsynet på norsk. Her møter vi igjen Mr. Paradox, spilt av Matthew Macfadyen. Han sier “This Wolverine let down his entire world”. Jeg valgte å beholde sitatet på engelsk for å best vise min analyse av hvordan det er ordlagt. Jeg vil også meddele at det kan være noe annet enn det jeg tror det er og andre betydninger kan jo dras ut da.

Her kan jeg se for meg to forskjellige hendelser og begge har med skuffelser å gjøre. “This Wolverine” viser jo til at dette er en av mange forskjellige Wolverines rundt omkring blant multiverset. Resten av sitatet er jeg ennå litt usikker på, men jeg tror det er enten at han skuffer verden når han skal ofre seg for noe eller bare at han generelt skuffet denne verden. Deadpool refererer så tilbake til dette og spør om de skal snakke om det eller vente på et tilbakeblikk i siste akt. Med tanke på Logans svar etterpå blir det nok et slik tilbakeblikk, ja.

Wolverine og Deadpool, klare for action i gate. På denne gaten ser vi flere bedrifter. Den eneste interessante blant dem er “Liefeld’s Just Feet” som selvfølgelig er en referanse til Rob Liefeld som var med på å skape Deadpool-karakteren. Liefeld har flere ganger blitt ertet for å tegne karakterer med svære overkropper og skikkelig tynne ben som ikke passer med resten av kroppens proporsjoner.

Så hører vi Madonnas sang, Like A Prayer og Logan og Deadpool som går i en gate. Sangs tema blir også videre forsterket når Wade trygler og ber Logan om å redde hans verden.

Deretter får vi et nytt glimt av filmens skurk Cassandra Nova spilt av Emma Corrin fra The Crown. Jeg er usikker på hva som er hennes agenda her siden mye med henne har egentlig med Charles Xavier alias Professor X å gjøre. Men det skulle ikke forundre meg om vi ser dem møtes senere i filmen. Senere i traileren ser vi også hun styre hendene til Wolverine rundt som en marionett.

Filmens skurk er Cassandra Nova spilt av Emma Corrin og hun er en meget spesiell karakter i X-Men-tegneseriene for å si det mildt. Jeg er meget spent på hvordan de kommer til å ta opp mye av hennes historie i filmen.

Vi ser også mer til den Mad Max-lignende gruppen med mutanter vi så sist gang i The Void. Denne gangen ser vi dem samlet rundt en svær Ant-Man-drakt. Vent nå litt, er dette resultatet av en død Ant-Mans drakt? Det ser også ut som skjelettet fortsatt er inni der når de åpner munnen hans. Er dette basen deres kanskje? Vi ser også det skumle skymonsteret Alioth som regjerer i The Void. Kanskje vi får se han spise flere av mutantene eller noen andre uskyldige ofre.

Jeg prøvde også å se om det er noen kjente mutanter blant gruppa. Forrige gang så vi Aaron Stanford tilbake som Pyro. Denne gang er det derimot en del vanskeligere å tyde, men de to jeg ser er den røde djevelen Azazel, og en dame med altfor lange negler, Lady Deathstrike:

Mutantene har laget seg en base ved hode til en død Ant-Man. Flere av de i bildet er skurker fra tidligere X-Men-filmer. De to som er lettest å tyde er nærmest åpningen. Til venstre har vi Lady Deathstrike med sine altfor lange negler og til høyre har vi den røde djevelen Azazel.

Azazel, han var en av birolle-skurkene i filmen X-Men First Class. Han har helt rød hud, kan teleportere rundt omkring og har en hale som han bruke til å enten slåss med eller plukke opp ting. I filmen ble han spilt av Jason Flemyng. Han er også kjent fra The League of Extraordinary Gentlemen i 2003 hvor han spilte Dr. Henry Jekyll og Edward Hyde.

Lady Deathstrike alias Yuriko Oyama var en av birolle-skurkene i X2 eller X-Men 2, også kalt X2: X-Men United. Hun har noen litt vel lange negler som senere blir dødsfarlige når hun får metallet, adamantium, i dem og de da ikke kan ødelegges lenger, akkurat som klørne til Wolverine. I den filmen dreper Wolverine henne med å helle masse flytende adamantium inni henne, så enten er dette en alternativ versjon som overlevde hendelsen eller som ikke har møtt Wolverine. Hun ble spilt av Kelly Hu av som i dag er veldig kjent som stemmeskuespiller for The Legend of Vox Machina.

Iløpet av filmen møter Deadpool og Wolverine en hund i Deadpool-drakt. Han kalles for Dogpool og er akkurat det navnet tilsier. Filmen vil muligens også involvere andre versjoner av Deadpool, men hvilke er ikke bekreftet enda.

Mot slutten ser vi flere kule action scener som avrunder med at Wolverine og Deadpool hopper inn i portalen. Personen som har redigert traileren har selvfølgelig klippet vekk hvor de skal pga. spoilers tenker jeg, men det skulle ikke forundre meg om det hadde noe med det siste klimakset å gjøre. Men det store spørsmålet er hvem som har laget portalen. Er det Doctor Strange? Wong? En variant av dem vi ikke har møtt? En ny multiversevariant av The Ancient One? Mutantene Blink eller Magik? eller noen andre som vi ikke kjenner til?

Deadpool og Wolverine hopper inni i en portal iløpet av filmen, mens deler av The Void blir spist av Alioth. Men hvor leder den og hvem lagde den?

Etter dette avslutter traileren med at Blind Al, den gamle blinde venninnen til Wade spør om de kan nyte litt kokain på festen. Dessverre kan de ikke det, for det er det eneste “Feige” sa de ikke kan ha filmen. Feige her refererer da til Kevin Feige som er øverste sjef for Marvel-produksjonene hos Disney. Men Blind Al fortsetter å spørre og gir mange kode- og slang-beskrivelser på det hvite pulveret.

Norsk poster for Deadpool & Wolverine.

En meget saftig trailer det her og jeg gleder meg til å se hva YouTubere som New Rockstars og flere lignende kan klare å grave ut av denne. Deadpool & Wolverine kommer på norske kinoer den 24. juli.

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom