Tar den kommunale kinoen Nordisk Film kino «sin plass»?

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

Da det våren 2019 ble kjent at Nordisk Film kino vurderte å etablere seg i en av landets store kinobyer, Fredrikstad, våknet den kommunalt drevne kinoen til liv.

Nå er siste episode i sagaen om den nye kinoen i Fredrikstad at utbygger Jotne Eiendom er på frierferd til kommunen.

Avtalen de hadde med Nordisk Film kino viser seg nemlig å åpenbart ikke være skrevet i stein, og eiendomsselskapet vil gjerne melde seg på i dialogkonkurransen om å være et egnet sted for ny kino.

Byområdet kalles Dokka/Værste – ligger på Kråkerøy – og skal utvikles som en ny del av sentrum i Fredrikstad. Her kommer det 600 boliger og næringsliv (hotell, restauranter, butikker, småbåthavn) i skjønn forening.

En skisse fra Jotne Eiendom på en mulig kinosal, morderne preg og høy komfort. Foto: Skisser: Hille Melbye Arkitekter/Jotne Eiendom.


Men hva skjedde med avtalen med Nordisk Film kino spør lokalavisen (bak betalingsmur):

– Vi har vært gjennom en pandemi som dere vet, og det har nok ført til noe usikkerhet i kinobransjen. Noen kinoer er nok satt litt på vent, mens man ser at litt hvordan markedet utvikler seg, sier prosjektdirektør Jon Eirik Sørensen i Jotne Eiendom til Fredriksstad Blad. Administrerende direktør Jannicke Haugen i Nordisk Film var opptatt da avisen kontaktet henne.

Målet til Fredrikstad kommune er at den nye kinoen skal stå ferdig i 2024. Den skal være et tillegg til dagens kino, og ingen erstatning.

LES OGSÅ:

Denne artikkelen er eksklusiv for KINOMAGASINET-abonnenter.
For å kunne logge deg inn og se innholdet på denne siden må du bestille abonnement.

Logg inn Bli KINOMAGASINET-abonnent

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom