Spider-Man 3.0!

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

Ny start for Edderkoppen i 2017, med en tredje filmserie etter to runder med henholdsvis tre og to filmer.

I Spider-Man: Homecoming er det Tom Holland som spiller unge Peter Parker, som også er kjent som Spider-Man.

Mens selveste Marisa Tomei har rollen som en yngre versjon av Peter Parkers tante, May Parker.

Se også opp for Michael Keaton som Adrian Toomes / Vulture og Robert Downey Jr. som Tony Stark / Iron Man.

Filmen ble under CinemaCon 2017 beskrevet av Sony-toppene som «Spideys etterlengtede inntreden i Marvels filmunivers».

Bakteppet for at filmserien igjen «restartes» er innfløkt, men i korte trekk går det på at Sony Pictures Entertainment ønsket å forbedre serien ved å innlemme den i Marvels egen filmserie. Det var åpenbart at Sony var svært lykkelige over å endelig å ha blitt innlemmet i folden.

Styreformann Rothman kunne også røpe at han i sin tid ga nåværende Marvel-filmsjef Kevin Feige hans første jobb på X-Men-filmen for 18 år siden.

Feige kom på scenen sammen med produsentpartner Amy Pascal, og hovedrolleinnehaver – 20 år gamle Tom Holland fra Storbritannia, som måtte lære seg Queens/New York-aksent for sin rolle som Peter Parker. – Dette føles som å komme hjem, siden vi annonserte tittelen her på CinemaCon i 2016, sa en svært blid Holland.

Filmskaperne hadde latt seg imponere over Holland sine prestasjoner i filmer som The Impossible (2012) og In the Heart of the Sea (2015). I tillegg presterte han godt i de mange prøvefilmingene for denne rollen, og dermed ble rollen hans.

Filmskaperne forklarte at ideen med Spider-Man i Marvel-filmene er at «han har vært der hele tiden» i tidsepoken de andre filmene har foregått.

Fokuset er utelukkende på Peter Parkers tenåringsliv, hvor alt som regel føles som «liv og død», og faktisk er det for den unge helten.

Tony Stark (Robert Downey Jr.) og Peter Parker (Tom Holland). Bak: Happy Hogan (Jon Favreau).


Klassiske tenåringsfilmer fra 80-tallet – og stemningen fra de – skal være «malen» for den nye Spider-Man-historien.

Etter å ha opplevd en smak av superheltlivet i Captain America: Civil War, skal Peter Parker (alias Spider-Man) nå forsøke å studere videre på high school i Queens i New York. Men Adrian Toomes / Vulture, en ny skurk, dukker selvsagt opp.

Ifølge de eksklusive glimtene vi fikk se var det en Michael Keaton i storslag som superskurk, og svært mange flotte New York-actionscener.

«Det er så mange historier fra tegneseriene som vi ikke har brukt ennå.» sa Marvel-president Kevin Feige til Collider i 2015.

Regissør for Spider-Man: Homecoming er 35-åringen Jon Watts. Tobey Maguire spilte Spider-Man i tre filmer fra 2002 til 2007, mens Andrew Garfield hadde rollen i to filmer fra 2012 til 2014.

Begge disse to skuespillerne var i slutten av 20-årene da de tolket Spider-Man-karakteren for første gang, så Holland er rekordung for rollen.

Spider-Man: Homecoming-plakat.


ARTIKKELEN ER HENTET FRA KINOMAGASINET 3•2017 SOM DU KAN LESE HER:

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom