Slik feires James Bond i den hemmelige agentens hjemland

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

Nye videoutgivelser – men ikke i 4K – kinofilmvisninger, samtaler, ny filmmusikk-dokumentar og stor festkonsert i Royal Albert Hall.

I 2022 er det, som kjent for noen, 60 år siden James Bond fikk sin første helaftens spillefilm med Dr. No. Den fikk premiere i Storbritannia 5. oktober 1962. Av den grunn kaller EON Productions, som har rettighetene til filmserien, denne datoen for James Bond Day.Men Bond var kjent lenge før det. Ian Fleming skrev den første boken, «Casino Royale», i 1952 og den ble utgitt i 1953. Dermed er det vel så mye et 70-årsjubileum for den britiske agenten i 2022, egentlig! Men dette blir det ikke like mye oppstuss rundt, selv om det ikke hadde vært noen filmserie uten romanene!

Pr. 1962 var Fleming fremme ved den niende boken, «The Spy Who Loved Me».

Men også litterært er det nyheter i 2022. En ny roman, «With a Mind to Kill», ble lansert 26. mai 2022, skrevet av Anthony Horowitz – hans tredje Bond-roman i rekken.

Via den offisielle nettsiden for Bond-filmene er det varslet tre jubileums-eventer for høsten 2022. Disse er:

Christie’s Sixty Years of James Bond-auksjon, med 60 ting som skal auksjoneres bort, ganske sikkert til vanvittig høye priser. Selve auksjonen skjer 28. september 2022. Det er også en online-auksjon fra 15. september til 5. oktober.Deretter vil det britiske filminstituttet, BFI (British Film Institute), arrangere Bond-dager fra 30. september til 2. oktober. De viser filmene Dr. No, The Spy Who Loved Me og The Living Daylights, samt i IMAX-salen viser de Skyfall, Spectre og No Time to Die. Det blir også en samtale med produsentene Barbara Broccoli og Michael G. Wilson, en samtale med fokus på spesialeffektene med SFX-eksperten Chris Corbould tilstede, samt visning av den nye dokumentaren, The Sound of 007, hvor regissøren Mat Whitecross er på plass, sammen med tekstforfatter Don Black og komponist David Arnold.

Rosinen i pølsen, som det så heter, blir The Sound of 007 in Concert i Royal Albert Hall tirsdag 4. oktober 2022. Selveste Shirley Bassey er trekkplaster. Hun sang tre av Bond-tittelmelodiene: Goldfinger, Diamonds Are Forever og Moonraker. Gruppen Garbage og artisten Celeste kommer også. Alt under musikalsk ledelse av David Arnold, med et team av musikere, herunder Royal Philharmonic Concert Orchestra dirigert av Nicholas Dodd.Hva gjelder videogramutgivelser så ser det mørkt ut for alle som håpet på nye remastrede 4K-versjoner med Dolby Vision e.l.

Den eneste nye utgivelsen annonsert pr. utgangen av juli 2022 er Dr No. 60th Anniversary Special Edition with Steelbook, som skal lanseres 3. oktober 2022. Det er ikke spesifisert om selve filmen har forbedringer fra tidligere Blu-ray-utgaver, men i boksen er det en del såkalt «stæsj», som et 32-siders innleggshefte, en miniposter, fire reproduserte lobbycards i en konvolutt og en pappfigur av tanksen.

Det utgis også en ny runde med Steelbooks. Det kom ni slike i 2015 (!), og nå kommer ni til, til andre filmer i serien.

Dr No. 60th Anniversary Special Edition with Steelbook.


De nye Steelbook-utgavene som er varslet ila. høsten 2022 på Blu-ray.


De tidligere utgitte Steelbook Blu-ray i Bond-serien fra høsten 2015.


LES OGSÅ:

https://kinomagasinet.no/artikkel/hva-skjer-etter-no-time-to-die-i-2022-er-bond-serien-60-ar/

https://videomagasinet.no/artikkel/hva-skjer-etter-no-time-to-die-i-2022-er-bond-serien-60-ar/

 

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom