Shaun blir filmstjerne

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

«Shaun the Sheep» fra Aardman Animations går fra TV-skjermen til det store lerretet.

Våren 2015 er det klart for Shaun the Sheep – The Movie.

Ifølge BBC slår Aardman Animations seg sammen med StudioCanal, som skal distribuere filmen i Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Australia og New Zealand.

Shaun the Sheep var først sett i plastellinaanimasjonsfilmen Wallace & Gromit-filmen A Close Shave (2007). Shaun flykter fra en mystisk bil og går inn i huset til våre to helter. Der spiser han opp deler av møblementet, og blir så utsatt for en av Wallaces oppfinnelser. Han får også en viktig rolle i resten av eventyret.

Shaun ble så populær at han fikk sin egen TV-serie. Den er blitt vist i mer enn 170 land siden 2007. Det er laget 80 episoder over to serier. Den tredje serien startet i februar 2013 på engelsk TV.

I Norge er sesong 1 og sesong 2 utgitt av Nordisk Film Distribusjon (NF).

Den nye spillefilmen skal handle om at bonden på gården må forlate hjemmet og arbeidsplassen sin grunnet noe ugang fra Shauns sin side. Så må Shaun og dyrene dra inn til byen og berge ham.

Filmen blir regissert av Richard Starzak og Mark Burton.

– Shaun og hans venner har en massiv fanbase over hele verden. Vi er veldig begeistret over å kunne gi dem et større eventyr for det store lerrett, sier David Sproxton, styreleder og medgrunnlegger av Aarman i en uttalelse.

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom