Psychobitch – en film om annerledeshet

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

– Jeg satte meg ikke i fore å lage ungdomsfilm, forteller regissør Martin Lund som står bak premiereaktuelle Psychobitch.

– Jeg er mer opptatt av annerledeshet. Norge er faktisk et av de mest konforme land i verden, på linje med Nord-Korea og slike land, sa Lund under presentasjonen av filmen på Filmvåren 2019-arrrangementet i Filmens hus i Oslo tirsdag 8. januar 2019.

Marius spilles av Jonas Tidemann (kjent for NRK-serien Kampen), og Frida spilles av Elli Rhiannon Müller Osbourne.Hvis du spør Frida har hun valgt rollen som klassens outsider selv. De andre på skolen er uansett enige i at hun er totalt annerledes. Marius går i samme klasse og gjør stort sett alt han kan for å fremstå som en suksess. Når de to blir plassert sammen på gruppearbeid ser Marius det som nok en mulighet til å vise seg frem for de andre. Men Frida har ingen intensjoner om å bli hjulpet eller fikset av klassens perfekte gutt.

En scene fra Psychobitch: Marius (Jonas Tidemann) og Frida (Elli Rhiannon Müller Osbourne).


Psychobitch beskrives som en film om «suksessjag og umulig kjærlighet i Generasjon Prestasjon».

Det var en del fysisk og psykisk krevende scener i filmen, og Psychobitch-teamet har vært på en omfattende turné for å presentere filmen.

Tale Maria Krohn Engvik – alias Helsesista på Instagram – var også med på presentasjonen.

– Filmen handler om å våge å være seg selv. Mange har spurt: når kommer oppfølgeren? De kjenner seg igjen i Marius, dette med å prøve å være så flink hele tiden, på alle områder. Filmen oppleves som ekte grunnet at skuespillerne også får snakke slik de gjør i virkeligheten, sa Tale Maria Krohn Engvik.

Fra venstre: Tonje Skar Reiersen (programleder for «Filmvåren 2019»), skuespiller Jonas Tidemann, Tale Maria Krohn Engvik (Helsesista på Instagram ) og regissør og manusforfatter Martin Lund under presentasjonen av Psychobitch. Foto: Per Mork, KINOMAGASINET.no ©
 

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom