På cruise i jungelen

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

Dwayne Johnson og Emily Blunt spiller hovedrollene i Disneys Jungle Cruise.

Filmselskapet har tidligere hatt stor suksess med å lage spillefilm av sin underholdningspark-attraksjon, Pirates of the Carribean.

Nå er det snakk om noe tilsvarende, med Jungle Cruise.

Filmen er i stor grad spilt inn utendørs, men det er også flere scener utført i studio.


Vi tas tilbake til det tidlige 1900-tallet, hvor den britiske forskeren Dr. Lily Houghton (Emily Blunt) og hennes bror, McGregor Houghton (Jack Whitehall), er på jakt etter «Livets tre».

De leier inn en motvillig elvebåtkaptein, Frank Wolff (Dwayne Johnson), som eier båten La Quila og har en jaguar, Proxima, som kjæledyr.

Kaptein, eventyrerske og hennes bror gjør alle store øyne på vei opp jungelelven.


Det blir naturlig nok en kamp mot elementene og en konkurrende tysk ekspedisjon ute i samme ærend. Denne ledes av prins Joachim (Jesse Plemons), en tysk aristokrat, som har hyret leiemorderen Aguirre (Édgar Ramírez) for å kunne lykkes med selv å ta kontroll over Livets tre. Det sies at Livets tre har enormt helbredende egenskaper som kan komme moderne medisin til gode.

Dwayne Johnson som Frank Wolff og Jack Whitehall som McGregor Houghton


Regissør for filmen er spanske Jaume Collet-Serra, som fra før av er kjent for skrekk- og actionfilmer, herunder The Shallows (2016), Unknown (2011), Non-Stop (2014) og The Commuter (2018).

Jungle Cruise ble kinolansert 30. juli 2021 i Norge på kinoene som har avtale med Disney, og på selskapets egen strømmetjeneste, Disney+.

Artikkelen er opprinnelig publisert i KINOMAGASINET nr. 2-2021, som kan leses her (krever abonnement).

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom