Omtale av Baby Driver: Ny standard for bilfilm

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

Baby Driver er skrevet og regissert av britiske Edgar Wright, med et skuespillerensemble bestående av Ansel Elgort, Kevin Spacey, Lily James, Jon Bernthal, Eiza González, Jon Hamm og Jamie Foxx.

Baby (Ansel Elgort) kom på scenen under Sonys presentasjon i Colosseum på Caesars Palace i Las Vegas under CinemaCon 2017, sammen med medskuespiller Jon Hamm og Mr. Wright.

Bransjepublikummet fikk se hele den første scenen fra filmen.

– Jeg er så stolt av denne filmen – av denne originale filmen. Det betyr mye for meg personlig. Ikke bare filmregissør, men som en genuin filmgåer, sa Edgar Wright.

– Jeg er nemlig en av de få folkene i Hollywood som faktisk går på kino og betaler for å se filmer, la han til.

– Vi har jobbet hardt med alle aspekt, helt frem til til lydmiksen i Dolby Atmos, sa Wright, som fra før av er kjent for filmer som Shaun of the Dead (2004), Hot Fuzz (2007) og The World’s End (2013).

Det spesielle med Baby Driver er at den kombinerer musikk og action på en ny måte, og er en bilfilm drevet av musikk.

De 35 sangene i filmen er en del av manuset og ble avspilt under innspillingen.

– Filmen er unik og cool, hevdet skuespiller Ansel Elgort.

– Baby, som jeg spiller, var i en ulykke da han var sju år gammel og fikk tinnitus. Han må spille musikk for å dempe øresusen. Så publikum hører alltid det han hører på. Jeg hørte på musikken, som publikum hører, mens jeg spilte inn scenene. Det gjør det til et spennende og unikt soundtrack. Og musikken, forresten, er fra ipoder funnet i biler som «Baby» har stjålet.

– En annen stor faktor i filmen er action, sa Wright.

Regissør Edward Wright (t.v.) i samtale med Ansel Elgort, som spiller «Baby».


– Jeg ville lage disse biljaktene så spennende som mulig. Som om du føler du kjører, så det er ikke dataanimasjon og grønt lerret bak skuespillerne. Etter Baby Driver kan jeg konstatere at biljakter er like slitsomme å filme, som de er morsomme å se på!

Skuespiller Jon Hamm – mest kjent for sin innsats i serien Mad Men – sa det ikke var nødvendig med så mye skuespill når man sitter i baksetet av en bil, kjørt av en ung jypling fra New York. – Jeg var livredd og svettet, sa Hamm.

– Og når du ser det er ekte, drar det deg inn i filmen. Det ligger mye hardt arbeid bak filmen, og en grusom hårklipp for mitt vedkommende, sa Hamm, som var sitt vanlige kjekke jeg under CinemaCon-presentasjonen.ARTIKKELEN ER HENTET FRA KINOMAGASINET 4•2017 SOM DU KAN LESE HER:

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom