Nytt om nye kinofilmer: mai 2016

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

Det strømmer på med informasjon om nye, norske filmprosjekter. Her er en oppsummering.

TORDEN

Regissør André Øvredal, kjent for Trolljegeren, skal nå lage Torden, melder Nordisk Film Distribusjon. Selskapet har hatt god teft de siste årene med å plukke de virkelige kassasuksessene: Kon- Tiki, Max Manus, Hodejegerne, Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa og Bølgen.

André Øvredal har ambisjon om å skape et internasjonalt spenningsdrama der norrøn mytologi spiller en sentral rolle.

«Jeg har alltid blitt inspirert av den norske mytologien og er svært glad for å få denne muligheten. Jeg tror dette er en film spesielt det nordiske publikummet kommer til å sette pris på og jeg gleder meg til å gå i opptak», sier André Øvredal,

I Torden møter vi norsk-amerikaneren Eric, som har skjult seg i fjellene på Vestlandet i tre år etter å overlevd – og fortrengt – en traumatisk hendelse. Eric besitter krefter han verken kan kontrollere eller forstå, men ved hjelp av en ung, kvinnelig psykolog klarer han å nøste opp sin egen historie: En historie som viser seg å ha dype forgreininger i norrøn mytologi.

Irske Robert Sheehan, best kjent fra Mortal Instruments: City of Bones, skal spille hovedrollen som Eric. Filmen skal spilles inn i Norge og produseres av Nordisk Film i samarbeid med det amerikanske produksjonsselskapet Automatik og britiske 42.

MARCUS & MARTINUS

Tenåringsidolene Marcus & Martinus har de siste årene tatt Norge med stor. 20. janar 2017 lanseres kinodokumentaren om guttene fra Trofors, melder Norsk Film Distribusjon.

Kort tid etter at Marcus & Martinus har stått på scenen foran 2 utsolgte hus i Oslo Spektrum 12.november i år, inntar de kinosaler over hele landet i sin første helaftens film. Dokumentarfilmen følger idolene fra da guttenes karriere for alvor tok av i starten av 2015 og helt frem til og med konsertene i Oslo Spektrum høsten 2016.

Regissør Daniel Fahre fra produksjonsselskapet Fenomen tv film og scene har fulgt Marcus & Martinus tett med kamera. Høydepunktene har stått i kø for Marcus & Martinus siden debutalbumet «Hei» kom ut våren 2015: 30 millioner streaminger på Youtube i 2015, to utsolgte Oslo Spektrum, album inne på VG-lista i mer enn 60 uker, og utsolgte konserter over det ganske land.

IN ORDER OF DISAPPERANCE

Deadline.com melder at selveste Liam Neeson skal spille rollen som Stellan Skarsgård hadde i Kraftidioten av regissør Hans Petter Moland. Og regissøren skal selv stå for nyinnspillingen, som skal hete In Order Of Disapperance. Filmen lages av franske StudioCanal, amerikanske Michael Shamberg og nordmennene Finn Gjerdrum og Stein Kvae fra Paradox, som sto bak originalfilmen. Det blir spennende å se om også denne filmes i Norge, eller om det blir satt til Nord-Amerika eller Canada!

THELMA

Screen Daily melder at regissør Joachim Trier og manusforfatter Eskil Vogt skal lage en thriller med navn Thelma. Trier er kjent for Reprise, Oslo, 31. august og nå sist Louder Than Bombs. Filmen handler om en ung kvinne ved navn Thelma som har skremmende krefter hun selv ikke vet om. Filmen skal spilles inn i Oslo. Thomas Robsahm fra produksjonsselskapet Motlys sier til fagbladet at filmen blir Triers mest visuelt ambisiøse prosjekt og skal ha slående effekter. Thelma skal ha innspillingstart høsten 2016 og være premiereklar i 2017.

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom