Ny storslått pingvin-marsj

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

Pingvinenes marsj (fransk originaltittel: La marche de l’empéreur) vant Oscar for beste dokumentarfilm i 2005. Nå er oppfølgeren her.

2005-filmen var en dokumentar om keiserpingvinenes årlige migrering i Antarktika. Den ble regissert av Luc Jacquet, og selvsagt er Jacquet tilbake med toeren. Filmskaperen og hans team oppholdt seg to måneder Antarktis i 2016. De benyttet seg av både ubåt og drone for å filme de spektakulære og ville naturområdene i Antarktis.

Pingvinenes marsj 2 (La marche de l’empéreur 2) forteller om skjebnen til én pingvin hvis naturlige instinkt gjør ham i stand til å overleve i et av klodens minst gjestmilde områder. I den nye dokumentaren møter vi en ung pingvin når han første gang opplever det mystiske kallet enhver pingvin instinktivt føler når vinteren nærmer seg: Å bryte opp fra det livet de kjenner og sette kursen mot en helt ukjent destinasjon. Vi får følge vår pingvin tett gjennom hele hans fengslende reise, gjennom utfordringer, farlige situasjoner og nye erfaringer som møter alle unge pingviner når de forlater redet og møter verden.

ARTIKKELEN ER HENTET FRA KINOMAGASINET 2•2017 SOM DU KAN LESE HER:

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom