Ny Star Wars-feiring på Finse

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

Star Wars-fansen samles for andre år på rad på Finse og Hardangerjøkulen.

16. til 18. februar 2018 er det duket for «Visit Hoth 2018».

Hoth er planeten i The Empire Strikes Back (1980), den andre Star Wars-filmen.

Lucasfilm valgte – på tips fra Bjørn Jacobsen – Norge som location for å portrettere slagene på planeten Hoth. Produksjonen som fant sted fra 5. mars 1979 på Finse og Hardangerjøkulen. Filmmannskapet møtte den verste snøstormen på 100 år – sammen med et stort norsk crew av norske, vintervante filmarbeidere. På plass var også filmens stjerner: Harrison Ford, Mark Hamill og Carrie Fisher.

 

Carrie Fisher på toget fra Oslo til Finse vinteren 1979, med nyinnkjøpt hatt i hånden. Foto: Bjørn Jacobsen, Privat. Gjengitt med tillatelse.


Bjørn Jacobsen var først markedssjef, så direktør i 20th Century Fox Norge i en årrekke, og hadde nær involvering i Star Wars-filmserien. Foto: John Berge, KINOMAGASINET.no ©


LES HISTORIEN OM HVORDAN STAR WARS KOM TIL NORGE HER:

https://kinomagasinet.no/artikkel/bjorn-jacobsen-minnes-carrie-fisher/

– Vi hyller filminnspillingen mer enn filmen, sier prosjektleder for Visit Hoth, Andreas Frølich.

– Formatet for årets helg er mer av det som fungerte i fjor, sier han videre.

Gjennom helgen får publikum oppleve foredrag, fotoutstilling, galaktisk mat, hundesledetur til location, møter med C3PO og R2-D2 samt flere overraskelser.

Første arrangement, i 2017, var en stor suksess og har blitt kalt «verdens hyggeligste Star Wars-event» av de internasjonale gjestene: Craig Miller, som var president of Fan relations i Lucasfilm 1977–1980 – var VIP-gjest ønsket å umiddelbart returnere. Det var hans første gang i snø – og den iskalde turen til location med hundeslede ga mersmak for å si det mildt.

Darth Vader ønsker velkommen til «Visit Hoth 2018». Foto: Teodor Bjerrang.


Det blir intervjupanel med norsk crew og foto-foredrag.

I år kommer selveste Alan Tomkins, som i sitt 79-ende år kan se tilbake på en karriere som art director for over 160 internasjonale filmer. Han har sin karriere publisert i boken Stars And Wars, med forordet skrevet av ingen ringere enn Oliver Stone. Blant filmer den hyggelige briten har vært med på finner vi Saving Private Ryan, Band of Brothers, Casino Royale, Dr. No, Batman Begins, Lawrence of Arabia, Robin Hood – og selvsagt The Empire Strikes Back.

Alan Tomkins på Pinewood Studios. Foto: John Berge, VIDEOMAGASINET.no ©


Gjestene vil i år som i fjor få mulighet til å reise til location på hundeslede, bli servert galaktiske middager og kunne nyte fotoutstilling. I tillegg vandrer over 20 karakterer fra filmene rundt på hotellet – sammen med C-3PO og R2-D2.

Programmet finner du her.

«Probot Rock» er en av stedene man hvaaaalfarter til under «Visit Hoth 2018». Foto: Teodor Bjerrang.
https://www.facebook.com/visithoth/

http://www.videomagasinet.no/artikkel/star-wars-visit-hoth-2017/

https://kinomagasinet.no/artikkel/bjorn-jacobsen-minnes-carrie-fisher/

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom