Ny «Q-Stage» på Pinewood

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

Pinewood Studios i London og Bond-filmserien har et langt og tett «forhold». Nå har studioet åpnet en ny innspillingshall.

Den nye hallen, som har fått navnet «Q Stage», ble formelt åpnet denne uken av skuespiller Ben Whishaw, som nå spiller Q-karakteren i Bond-filmene fra og med Skyfall (2012).

Den nye «stage» ble ferdigstilt 27. september og er allerede tatt i bruk, melder Pinewood Studios på sin nettside.

Hallen er på samme størrelse som en annen ny hall, Richard Attenborough Stage, som sto ferdig i 2011. Den hallen har vært i bruk for filmer som Les Misérables, Jack Ryan og Ridley Scotts nye film, Exodus.

Q Stage er på 30.000 square feet som tilsvarer ca 2.787 m2. Den er beregnet på både film- og TV-produksjoner.

Også Bond-produsentene, Barbara Broccoli og Michael G. Wilson, var tilstede under åpningen. Deres tilstedeværelse og navnet på innspillingshallen markerer Pinewoods lange samarbeid med verdens mest suksessfulle filmserie.

Andre kjente Bond-landemerker på Pinewood er 007 Stage, som først ble brukt til The Spy Who Loved Me (1977), samt Goldfinger Avenue og Broccoli Road.

Andrew Smith, Director of Strategy and Communications, Pinewood Shepperton, kommenterte at de var glade for at Ben Whishaw tok seg tid til å komme og åpne hallen.

– Pinewood fortsetter å investere i infrastrukturen for å forsikre oss om at vi tilbyr alle typer produksjoner de mest oppdaterte, moderne og fleksible innspillingshallene, sa Smith.

Publisert i samarbeid med JAMESBOND.no, Norges største nettside om agent 007.

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom