Ny og gammel kjærlighet

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

Du vet hva du får når du setter deg ned for å se en filmatisering av en av Nicholas Sparks bestselgende romaner.

The Longest Ride byr på Scott Eastwood i den mannlige hovedrollen, og ikke minst: filmen byr på hele to sammenflettede kjærlighetshistorier.

Filmer basert på Nicholas Sparks’ bøker pleier å være både vakre, rørende og romantiske.

Det hersker alltid spenning omkring en ny filmatisering av en av hans bøker. Med blant annet Message in a Bottle, The Notebook og Dear John som tidligere filmatiseringer har det vel blitt bevist at bok-til-film-adapsjoner av Nicholas Sparks’ romaner ser ut til å fenge.

The Longest Ride baserer seg på Sparks’ bok med samme tittel.

I The Longest Ride får vi møte Luke (Scott Eastwood) som forelsker seg i Sophia (Britt Robertson). Luke er en cowboy som arbeider iherdig med å redde familiens ranch, mens Sophia derimot beskrives som en sofistikert, ung kvinne. I tillegg til å følge deres romantiske historie, får vi ta del i den svært så actionfylte og farlige sporten som Luke driver med, nemlig okseridning. Her kan det være lagt opp til spenning som også kan dra guttene med til denne romantiske dramafilmen. Sophia og Luke blir karakterene i én av kjærlighetshistoriene i The Longest Ride.

Den andre historien handler om den 91 år gamle enkemannen Ira. Sophia og Luke finner Ira i veikanten da han har fått et hjerteinfarkt mens han kjørte bil. I bilen finner Sophia og Luke en eske med brev. Sophia tar med brevene til Ira på sykehuset, og begynner å lese for ham. Brevvekslingen er mellom Ira og hans kone Ruth, som nå er død.

Slik får vi ta del i en kjærlighetshistorie fra en tid som er forbi, og kjærligheten får trone som sterk og universell. Ruth og Iras kjærlighetshistorie, deres liv og deres problemer i tiden rundt andre verdenskrig får en sentral rolle i filmen sammen med nåtidens historie om Sophia og Luke. Ira i nåtid spilles av Alan Alda, mens Ira som ung spilles av Jack Huston, og den Ruth han forelsker seg i spilles av Oona Chaplin.

Variety spår en opptur for Scott Eastwoods skuespillerkarriere med The Longest Ride og andre prosjekter han arbeider med nå. Og ja, du leste rett. Scott Eastwood er Clint Eastwoods sønn. I NBCs morgenprogram Today fortalte Eastwood at da han begynte å snuse på skuespilleryrket for omkring tolv år siden brukte han morens etternavn. Så i hans første filmer krediteres hans som Scott Reeves for å unngå stempelet som stjernebarn, og for å bevise at han kunne komme seg inn i bransjen på egenhånd.

The Longest Ride har et budsjett på 34 millioner dollar. Dette er omkring 9 millioner dollar mer enn The Notebook, men dog 46 millioner dollar mindre enn budsjettet til Message in a Bottle.

Det er ofte noe særegent med parene i filmadapsjonene av Nicholas Sparks’ bøker. Som regel er historien utrolig vakker og sår, samtidig som karakterene treffer publikum i hjertet med en ærlig kjemi. Nå gjenstår det bare å se om de to parene vi får følge i The Longest Ride klarer å skape magi.

Saken er hentet fra KINOMAGASINET 3•2015. Les magasinet nedenfor!

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom