Ny forhåndssalgsrekord for 70mm-festivalen

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

70mm-festivalen i Filmens hus i Oslo trekker til seg filmentusiaster fra hele vårt langstrakte land og andre europeiske land. Nå er nærmere 25 prosent av de i alt 3.150 billettene solgt, under tre måneder før festivalen.

70mm-festivalen finner sted på Cinemateket i Oslo, Filmens hus, 25. august – 3. september 2017.

– Det har aldri skjedd før i Cinematekets historie at det har vært så mange billetter forhåndssolgt så lang tid i forveien, forteller Jan Eberholst Olsen til KINOMAGASINET.

Han sier at folk reiser fra langt i Nord (i Norge) og fra langt sør i Europa til Oslo disse dagene for å se analog film på gammelmåten.

Han mener årets tildels omfattende program er årsaken til den store interessen.

Jan Eberholst Olsen er kinoteknisk ansvarlig hos Norsk filminstitutt (NFI) og kurator og primus motor for 70mm-festivalen for tolvte gang.

I år er det «ren» feiring av den analoge filmens Rolls Royce-format 70mm, ikke noe digitalt, understreker han på spørsmål om det vises såkalte DCP-er i 4K.

– 70mm-festivalen er en feiring av filmen og kinoens storhetstid. Noen av filmhistoriens mest uforglemmelige øyeblikk er festet til 70mm-ruten – tenk åpningsscenen i The Sound of Music eller ørkenscenene i Lawrence of Arabia. Har du ikke sett 2001: En romodyssé i 70mm har du ikke sett filmen, sier hevder festivalgeneral Olsen med entusiasme i stemmen.

I det hele tatt er festivalen også en fest av kino, slik det pleide å være før digitaliseringen:

– Ja, 70mm-festivalen gir deg tre ting som ikke finnes på kino lenger – analog film, kinomaskin og kinomaskinst! sier Eberholst Olsen.

Strekker seg ut i bredden: Jan Eberholst Olsen viser frem fordelen med 70mm-formatet. Foto: Geir Friestad.


Les våre tidligere artikler om årets festival her:

https://kinomagasinet.no/artikkel/her-er-filmene-som-skal-vises-pa-70mm-festivalen-2017/

https://kinomagasinet.no/artikkel/70mm-festival-pa-cinemateket-i-oslo-for-tolvte-gang/

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom