«Ni liv» i 2K på kino

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

Den norske klassikeren «Ni liv» er nyrestaurert ved Nasjonalbibliotekets filmlaboratorium i Mo i Rana i 2K. Nå vises den under filmfestivalen Il Cinema Ritrovato 2013 i Bologna.

Det er første gang en norsk film er tatt ut til den prestisjetunge festivalen, forteller Nasjonalbiblioteket.

Ni liv (1957) ble restaurert våren 2013 innen Nasjonalbibliotekets budsjett. Filmen blir en del av DVD-boksen med 16 Skouen-filmer som lanseres i samarbeid med NFI og SF Norge i oktober 2013. (Les mer om dette her.)

DCP av nyrestaurert utgave er produsert og er tilgjengelig via Norsk filminstitutt. Noen av filmene blir vist på Cinemateket i Oslo til høsten i en Arne Skouen-serie.

­

Ni liv er plukket ut til Il Cinema Ritrovato 2013 i forbindelse med at det i år er 100 år siden Arne Skouen (1913-2003) ble født. Skouen er kanskje den mest betydningsfulle regissøren i norsk filmhistorie, og ikke minst den mest produktive, med 17 spillefilmer mellom 1949 og 1969. I forbindelse med 100-årsmarkeringen restaurerer Nasjonalbiblioteket alle spillefilmene til Skouen, og det er dermed en helt nyrestaurert kopi av Ni Liv som blir vist på den italienske filmfestivalen.

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom