NFI delte ut over ti millioner kroner

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

Tre samproduksjoner og to kortfilmer har fått tildelt produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt (NFI).

Ordningen Forhåndstilskudd til samproduksjon av kinofilm med utenlandsk hovedprodusent har gitt animasjonsfilmen Richard the Stork, middelaldereventyret Skammerens datter og kjærlighetsfilmen Den allvarsamma leken pengestøtte fra NFI.

Richard the Stork

Richard the Stork er historien om spurven Richard som tror han er en stork og reiser helt til Afrika for å bevise det. Filmens norske produsent er Einar Loftesnes for Den Siste Skilling AS, i samarbeid med tyske Mermari und Knudsen & Streuber Medienmanufaktur.

Richard the Stork handler om spurven Richard som blir adoptert og oppdratt av et storkepar. Han lever i den tro at også han er en stork, og når vinteren kommer og storkene som trekkfugler må forlate landet og fly til Afrika, vil også Richard være med. Han setter av sted på egen hånd og er fast bestemt på å overbevise sine foreldre om at han også er en stork. Underveis til Afrika er det mange farer for en liten spurv, men han møter andre fugler og allierer seg med den eksentriske uglen Olga og den diskosyngende undulaten Kiki. Sammen haiker de gjennom Europa med buss, tog og båt. Vel fremme blir hans storkeforeldre mektig imponert over Richard the Stork.

Den norske andelen består av en tredjedel av animasjonsarbeidet, lydarbeid, DFX og labarbeid samt produksjonsstab i Bergen. Filmen vil også få norsk tale og norske skuespillere i voksenrollene. Totalbudsjettet for prosjektet er på 72.989.832 kroner. Norsk andel av totalbudsjettet er 13%, mens NFIs andel av totalbudsjettet er 4%. Totalt tilskudd fra NFI: 3.000.000 kroner

Skammerens datter

Skammerens datter er basert på en av de største danske bokutgivelsene for barn de siste ti årene, skrevet av Line Kaaberbøl. Boken er den første i en serie på fire bøker, og ble utgitt på norsk i 2005. Totalt er det solgt mer enn en million bøker i Skandinavia.

Skammerens datter beskrives som en virvelvind av middelaldereventyr og mytologiske fantasier med drager, sjøormer, hekser og svarte mestere. Filmens norske produsent er Frederick Howard for Storm Films AS, og utenlandsk hovedprodusent er danske Nepenthe Film.

Skammerens datter tar oss inn i en historie med mytologiske fantasier med drager, sjøormer, hekser og svarte mestere. Dina Tonerre er Skammerens datter og til hennes fortvilelse har hun arvet sin mors overnaturlige «skammer-evner» som gjør henne i stand til å se sjelen til menneskene og få dem til å skamme seg.

Den norske andelen består av norske skuespillere i sentrale roller. Skammeren, hovedpersonens mor, spilles av Marie Bonnevie, og Jakob Oftebro har rollen som Nico, den rettmessige arvingen av riket. Av fagfunksjoner vil det være norsk script og norsk VFX-supervisor, samt omfattende visuelle effekter. Totalbudsjettet er på 55.675.900 kroner. Norsk andel av totalbudsjettet er 15%, mens NFIs andel av totalbudsjettet er 5%. Totalt tilskudd fra NFI: 3.000.000 kroner

Den allvarsamma leken

Den allvarsamma leken er basert på en av de mest betydningsfulle, klassiske kjærlighetsromanene i Sverige. Filmen er en kompleks kjærlighetshistorie mellom den fattige journalisten Arvid Stjärnblom og kunstnerdatteren Lydia Stille, som gifter seg til rikdom. Hovedprodusent er B-Reel i Sverige, og norsk samprodusent er Ynge Sæther og Sigve Endresen for Motlys AS. Les mer

Det er en sterk følelsesmessig reise med forførende bilder av Stockholm på sitt vakreste fra det forrige århundreskifte. Boken anses som en av de store, litterære svenske klassikere og Stockholms-skildringer, men også som den mest betydningsfulle svenske kjærlighetsromanen.

Den norske andelen består av skuespillere i rollene som Roslin og Lidner. Av kreative funksjoner er maskør, lydsjef opptak, lyddesigner og VFX Supervisor norske, samt at mye teknikk og etterarbeid også gjøres i Norge. Totalbudsjettet er på 45.454.545 kroner. Norsk andel av totalbudsjettet er 9%, mens NFIs andel av totalbudsjettet er 5%. Totalt tilskudd fra NFI: 2.200.000 kroner

Kortfilmer:

Aurora Borealis

Kortfilmen Aurora Borealis, i regi av Dino Murselovic, handler om Emir på 9 år. Han har som flyktning fra Bosnia havnet i snøfylte Tromsø sammen med mor og søster, og hans store prosjekt er å finne sin far som er savnet i krigen. Aurora Borealis er en varm og humoristisk fortelling om et alvorlig og universelt tema. Filmen er produsert av Turid Øversveen og Therese Bøhn for 4 ½ Fiksjon. Totalt tilskudd fra NFI: 1.410.000 kroner

Geitekillingen som kunne telle til ti

Kortfilmen om Geitekillingen som kunne telle til ti av regissør og animatør Hans Jørgen Sandes er basert på Alf Prøysens klassiske fortelling. Historien fortelles gjennom håndtegnet animasjon, og har et dypere budskap: Kunnskap er viktig og ikke farlig, og man skal ikke være så redd for det man selv ikke kan og vet noe om. Filmen er produsert av Sandes Media i Larvik, ved produsent Sven Erik Sandnes. Totalt tilskudd fra NFI: 600.000 kroner.

Basert på en pressemelding fra NFI.

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom