Mer alvor og mer action i The Hunger Games

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

Alt er større og bedre i den den tredje og nest siste The Hunger Games-filmen – Mockingjay – Part 1.

Mer alvor – og mye mer action – blir det også.

I The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 starter nemlig opprøret og borgerkrigen for alvor.

– Det er en politisk viktig film og på det nivået er det inspirerende, sier skuespillerlegenden Donald Sutherland til Shine On Media.

– Jeg tror folk verdsetter det.

Sutherland spiller for tredje gang President Coriolanus Snow i diktaturet Panem.

På den røde løperen under årets filmfestival i Cannes sa Sutherland at det å jobbe med Francis Lawrence og Jennifer Lawrence er «en veldig behagelig opplevelse».

MED BASIS I BOKSERIEN

Regissør Francis Lawrence overtok suksesserien med forrige film, The Hunger Games: Catching Fire og lager både årets del 1 av The Hunger Games: Mockingjay og del 2, som kommer i 2015.

– Alt handler om kildematerialet, sa Francis Lawrence under Cannes-festivalen.

– Jeg synes forfatter Suzanne Collins gjør en fenomenal jobb med å fortelle en flott historie om virkelige ting og virkelige ideer og tema, og hun skrev historien for tenåringer. Men hun snakket ikke ned til dem, men behandlet dem som voksne. Og så har vi en slik god skuespillerstab. Det har laget en bra kjemi for filmene.

Stjernen selv, Jennifer Lawrence (24), medgir at den tredje filmen er veldig forskjellig fra de to første:

– Det er stort. Skalaen og det visuelle er helt annerledes. Det er noe vi ikke har sett før i de andre filmene. Vi ser blant annet mer av hovedstaden og District 8.

Filmen er innspilt på location i Atlanta, Georgia, USA, samt i Berlin og Paris.

Begge de to filmene ble innspilt i samme opptaksperiode.

Overfor Entertainment Weekly ga Francis Lawrence et innblikk i arbeidet med å dele opp handlingen i den siste boken i to deler, til to filmer. Han lover at det ikke blir dramatiske forskjeller fra bokens handling, på tross av at historien stanser halvveis i første film.

– Det handler om å ekspandere verdenen vi viser og få frem scener som skjer i ulike perioder i boken, fortalte Lawrence.

VERDENEN EKSPANDERES

– Jeg tror det er spennende for fansen å se ulike ting fra The Hunger Games-universet. Så vi har benyttet muligheten til å åpne opp og vise flere steder. Vi kommer til å besøke flere distrikter denne gangen og hele bredden på filmen er ganske så svær.

Om Katniss Everdeens rolle i opprøret forteller Lawrence at karakteren nå er veldig forvirret og med motsridende følelser.

Og trekant-kjærlighetshistorien fortsetter mellom Katniss (Jennifer Lawrence), Gale (Liam Hemsworth) og Peeta (Josh Hutcherson).

Peeta er som kjent en viktig karakter i historien.

– Jeg er veldig stolt av filmen – og har stor tro på filmen, forteller Hutcherson til Shine On Media.

– Det handler om en person som skaper forandring. Ser du på filmserier som Harry Potter og Lord of the Rings, så handler det om en person som forsøker å gjøre en forskjell, legger han til.

Julianne Moore kommer inn i serien som opprørernes president, Alma Coin.

Hun elsker bøkene og barna hennes var fra seg av begeistring da hun fikk rollen.

Opprinnelig publisert i KINOMAGASINET 6•2014 (FORBRUKERUTGAVEN).

LES KINOMAGASINET 6•2014 NEDENFOR

Nå kan du lese den nye utgaven av KINOMAGASINET digitalt – i alle nettlesere, på smarttelefoner, nettbrett og laste ned som PDF, hvis du ønsker det!

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom