Maverick flyr igjen

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

Top Gun: Maverick er oppfølgeren mange av oss aldri trodde ville komme. Men nå er den her, 36 år etter Tom Cruise sin definitive gjennombruddsfilm, Top Gun, fra 1986.

Når Top Gun: Maverick nå i 2022 omsider kinolanseres, som skjedde 25. mai i Norge og USA 27. mai (og mange andre land), er det etter en rekke utsettelser.

Lanseringen ble en stor suksess.

(Artikkelen fortsetter nedenfor.)

https://kinomagasinet.no/artikkel/rekordene-star-i-ko-for-tom-cruise/

Top Gun: Maverick ble innspilt, under regissør Joseph Kosinskis ledelse, fra sommeren 2018 til våren 2019.

Og den skulle deretter lanseres på kino sommeren 2019. Deretter ble det forsinkelse grunnet kompliserte spesialeffekter og og så kom en pandemi som førte til nedstengning av samfunnet, heretter kinoene.

Halsbrekkende ville flystunt blir det ikke mangelvare på.


Når man først fikk realisert prosjektet knytter man det hele tett opp til originalen. Et tydelig bakteppe for handlingen i den nye filmen er klare referanser til 1986-filmen, det være seg med persongalleriet, historien og bakgrunnen til karakterene, og audiovisuelt. Fotograferingen av Claudio Miranda (Life of Pi, Oblivion) er av mesterklasse, og aldri før har vi sett jagerflysekvenser som tar oss så tydelig med opp i skyene i vanvittig hastighet.

En film nr. to har vært snakket om helt siden 2000, da Tom Cruise nevnte det. Men arbeidet med det som ble Top Gun: Maverick startet for alvor i 2010, da Paramount Pictures tilbød prosjektet til originalteamet, produsent Jerry Bruckheimer og regissør Tony Scott.

Etter at Scott tok selvmord i 2012 var prosjektet fortsatt aktuelt, ettersom Bruckheimer, og skuespillerne Tom Cruise og Val Kilmer, ønsket å lage filmen.

Historien denne gang tar også for seg hvordan de eldre jagerflypilotene takler dette med at droner nå har gjort den klassiske jagerflygingen mer utdatert.

Tom under innspillingen.


«Vi skal ha den samme tonen som vi hadde i den første filmen. Stilistisk sett blir det likt. Vi skal ha musikken fra Harold Faltermeyer. Det skal være en konkurransepreget film, som den første, og den skal lages i samme type stil og med samme stemning som den første, men det skal være en progresjon for Maverick,» sa Tom Cruise til Access Hollywood i 2017.

Ny film, ny dame …


Tom Cruise har beskrevet Top Gun: Maverick som «et kjærlighetsbrev til flyvning», men sier også:

– For meg handler Top Gun om konkurranse.

Top Gun: Maverick fakta:


[metaslider id=»30064″]

https://kinomagasinet.no/artikkel/anmeldelse-top-gun-maverick-imax/

https://kinomagasinet.no/artikkel/trailer-top-gun-maverick-2/

 

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom