Klart for mer «Død snø»

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

– Vi har ønsket å lage en oppfølger til «Død snø» lenge. Helt siden premieren på Sundance-festivalen i 2009 har folk spurt etter det, og tiden er endelig inne, forteller regissør Tommy Wirkola.

Wirkola er for tiden aktuell med sin Hollywood-debut, Hansel & Gretel: Witch Hunters. Will Ferrel og Showtime, som står bak TV-serier som Dexter og Homeland har signert avtale om å gjøre en nyinnspilling av Wirkolas TV-serie Hellfjord. Nå meldes det i en pressemelding fra produsentpartner Kjetil Omberg at Død snø 2 også er på planleggingstadiet.

– Vi har et manus jeg er supergira på. Det er større, mer skremmende, mye morsommere, mer actionfylt og enda mer blodig enn den første. Så jeg gleder meg vilt til å slippe nazi-zombiene løs på ny, forteller Wirkola i pressemeldingen.

Under filmfestivalen i Berlin i februar ble filmprosjektet solgt til selskaper i 20 land, opplyses det om, herunder Storbritannia, Frankrike og Tyskland.

Entertainment One som solgte over 160.000 DVD-er er av den første Død snø-filmen fortsetter med oppfølgeren i Storbritannia, mens Splendid som solgte over 350.000 kinobilletter på den finske science fiction-filmen Iron Sky, tar hånd om den i Tyskland.

– Det gikk over all forventning! Jeg har aldri vært med på lignende. Faktisk tror jeg ikke noe slikt har skjedd med en norsk film tidligere. Vi opplevde budkrig fra flere av landene som ønsket den, og er fantastisk fornøyd med resultatet.

Neste salgstrinn skjer under filmfestivalen i Cannes. Død snø 2 produseres av Terje Strømstad og Kjetil Omberg for Tappeluft Pictures. Manuset er skrevet av Tommy Wirkola, Stig Frode Henriksen og Vegar Hoel. Regien er ved Tommy Wirkola og vi møter igjen Vegar Hoel og Stig Frode Henriksen i de viktigste rollene. Filmen har premiere på kino 2014.

Basert på en pressemelding.

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom