Julian Glover utnevnt til CBE

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

Den britiske skuespilleren Julian Glover (78) er utnevnt til Commander of the Most Excellent Order of the British Empire (CBE).

Julian Glover ble tildelt CBE-ordenen for sine «tjenester for drama» under en nylig tilstelning på Buckingam Palace. Han er den eneste skuespilleren som har spilt i både Star Wars-, Indiana Jones- og James Bond-filmseriene. Han spilte skurkeroller i samtlige av disse filmene.

– Jeg visste ikke noe om dette før jeg fikk et brev, men både min kone og sønn har jobbet for at jeg skulle få utmerkelsen, sa Glover i et intervju etter utdeling (se videoinnslag under).

– Det er en av de mest ekstraordinære tingene som har skjedd. Det var en tillitserklæring fra alle man kjenner, som er helt fantastisk, sa han videre.

Glover er kjent for sine roller i For Your Eyes Only, Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back, Indiana Jones and the Last Crusade og i den senere tid rollen som Grand Maester Pycelle i Game of Thrones.

Julian Glover fikk sin skuespillerutdannelse ved National Youth Theatre, og opptrådte siden i flere år med Royal Shakespeare Company. Han ble et kjent ansikt for britiske TV-seere utover 60- og 70-tallet.

Publisert i samarbeid med JAMESBOND.no – Norges største James Bond-side.

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom