John Williams skal lage «Star Wars»-musikken

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

John Williams skal lage musikken til «Star Wars: Episode VII» (2015).

Det bekreftet produsent Kathleen Kennedy under Star Wars Celebration-helgen i Essen, Tyskland. Samtidig la Lucasfilm ut et videointervju med komponistlegenden. (Se videoen under saken.)

– Jeg ser frem til å returnere til en galakse langt, lang unna … Jeg føler det faktisk som om jeg aldri forlot den, sier Williams i videointervjuet. Han har laget musikken til alle de seks foregående Star Wars-spillefilmene.

Der forteller Williams at han foretrekker å ikke lese manuset til filmen, og at han heller vil la seg overraske over ting når han ser filmen, i likhet med publikum.

81-åringen har holdt det gående i seks tiår og har vunnet hele fem Academy Awards (Oscar) for filmer (Fiddler on the Roof, Jaws, Star Wars, E.T. the Extra-Terrestrial og Schindler’s List). Hele 48 ganger er han blitt nominert til samme pris.

Han står bak legendarisk musikk i mange berømte filmer, inkludert Indiana Jones-filmene, Superman, Home Alone, med flere. Williams samarbeider ofte med Steven Spielberg og George Lucas.

Star Wars: Episode VII regisseres av J.J. Abrams etter et manus av Michael Arndt. Den skal lanseres allerede sommeren 2015. Det er den første filmen i serien etter at Disney overtok eierskapet til Lucasfilm.

Det er ventet at hovedskuespillerne fra de første tre filmene er med i den nye filmen, heriblant Carrie Fisher, Harrison Ford og Mark Hamill. Allerede i 1983 bekreftet George Lucas at eventuelle filmer etter den originale sagaen ville ta for seg rollefigurene deres da de var i 60- eller 70-årene.

Innspillingen vil starte tidlig i 2014 på Pinewood Studios i London.

George Lucas er konsulent for den nye filmen og de to påfølgende spillefilmene. Det kommer også «spinoff-filmer». (Se minibilde.)

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom