Jackson med ny Hobbiten-tittel

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

Mens han jobber med klippingen av både The Hobbit: The Desolation of Smaug Extended Cut og den tredje og siste filmen i serien, har regissør Peter Jackson bestemt seg for å bytte tittel.

Den siste filmen skulle hete There and Back Again, og var egentlig tittelen på den andre filmen, den gang det «bare» var planlagt to filmer. Men da det ble bestemt å gjøre filmserien om til en trilogi, ble det tittelen på den tredje, mens den andre altså ble hetende The Desolation of Smaug.

I en bloggpost på Facebook skriver Jackson nå at han allerede i fjor begynte å fundere på om There and Back Again var riktig tittel å ha på den siste filmen. De tingene i historien som tittelen henspeiler på, har allerede skjedd i film nummer to.

For få dager siden bestemte Jackson seg for å endre tittelen til The Hobbit: The Battle of the Five Armies.

Jackson forteller at han nå både jobber med klippingen av denne filmen og den nye, utvidede utgaven av film nummer to, som skal lanseres på BD og DVD i høst (trolig i begynnelsen av november), i forkant av kinopremieren på The Hobbit: The Battle of the Five Armies. Norsk premieredato er 10.12.2014.

Det blir hele 25 minutter med nye scener i The Hobbit: The Desolation of Smaug Extended Cut, alt med ny original musikk av Howard Shore.

PS: Jackson antyder at tittelen There and Back Again senere kan bli brukt i et fremtidig boks-sett med alle tre filmene, ettersom den er en perfekt beskrivelse av Bilbos eventyr.

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom