Siste

Fortsatt kinoaktuelle Kampen om Narvik til topps hos Netflix


Under én måned etter norsk kinofilmpremiere er Kampen om Narvik en supersuksess på Netflix.

Mandag 23. januar 2023 fikk Kampen om Narvik Netflix-premiere «over hele verden» – herunder Sverige, Danmark, Finland og Island.

Men ikke i Norge.

Her kommer den, ifølge filmprodusent Live Bonnevie, «til høsten» på Netflix.

Da filmdistributøren tidligere denne uken sendte ut en pressemelding om at Kampen om Narvik har satt besøksrekord på norske kinoer, forespurte vi om planene for filmens digitale liv.

Vi fikk til svar det den skulle få «et langt og godt liv» på norske kinoer.

Sist helg var det fortsatt 75 kinoer som viste filmen.

Det vi ikke fikk vite noe om, og dessverre heller ikke hadde fått med oss på det tidspunkt, var at filmen samme dag ble lansert internasjonalt på Netflix – mandag 23. januar. Da under tittelen Narvik.

Ifølge rankingsiden Flixpatrol var filmen verdens mest strømmede Netflix-film – kun to dager etter lanseringen, i 49 land over hele verden.

Som om ikke det var nok er Kampen om Narvik inne på topp 10-listen i totalt 86 land. Den topper altså Netflix-listen globalt.

Filmen er nr. én i mange sør-amerikanske og europeiske land, US og Canada. Den er f.eks på toppen i Finland, Danmark, Polen og Frankrike. I Storbritannia er den på andreplass.

Eventuelle fysiske videogramplaner eller andre digitalvisninger i Norge er ikke opplyst fra produsenten og distributøren.

Netflix-avtalen var essensiell for at kinofilmen overhodet ble laget.

– Strømmerettighetene var med på å muliggjøre produksjonen av filmen, og sikret den også en bred, internasjonal lansering, sier produsent Live Bonnevie til avisen Fremover (+).

Selv om filmen altså ikke er på Netflix Norge, så er det likevel en enkel sak å se filmen digitalt via Netflix. Ved bruk av VPN (virtuelt privat nettverk) kan man koble seg til Netflix via et annet land, noe mange i Norge også gjør.

LES OGSÅ:

https://kinomagasinet.no/artikkel/na-har-denne-norske-krigsfilmen-solgt-uhorvelig-mange-kinobilletter/

 

Les mer om:

Vod-klikkefilm