Fort & farlig: Fast & Furious 10

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

Bremsene er av – det går fortsatt fort og farlig for seg. Det er klart for den nest siste filmen i Fast & Furious-serien: Fast & Furious 10.

Denne gangen drar Dominic Toretto (Vin Diesel) & Co fra USA, gjennom Italia, Brasil, England, Portugal og Antarktis.

Helse-, miljø og sikkerhetsforskriften er i stor fare – og det samme er liv og lemmer – når bilene flyr!


«Bare vent på 10,» sa Vin Diesel i et intervju i januar 2021 med Entertainment Weekly. 

 «Dere kan bare forestille dere hva som kommer.»

Og det kan vi, sannelig. Vi vet hva vi får når det gjelder denne filmserien, som har blitt mer og mer «superhelt»-film, med mennesker uten superkrefter. De overlever det mest usannsynlige, slik at selv karakterene må adressere dette i  dialogen. Hvor kan man fortsette når man allerede har sendt en bil ut i verdensrommet?

I den niende filmen, som ble lansert sommeren 2021, fant vi ut at «Dom» hadde en bror. Jakob (John Cena) prøvde å stjele en maskin kraftig nok til å hacke seg inn i alle datastyrte våpensystemer i verden.

For å stoppe cyberangrepet måtte noen dra helt til den internasjonale romstasjonen, men til slutt klarte Dom, kona Letty (Michelle Rodriguez) og teamet – inkludert Mia (Jordana Brewster), Roman (Tyrese Gibson), Tej (Ludacris) og Ramsey (Nathalie Emmanuel) – selvsagt å stoppe den onde planen. De lot imidlertid Jakob slippe unna.

Jason Momoa spiller Dante Reyes – sønnen av
narkotikakongen Hernan Reyes. Han er ute etter hevn.


Mens Jakob kan komme tilbake for å skape trøbbel, vet fansen med sikkerhet at Deckard Shaw (Jason Statham) er en del av 2023-oppfølgeren. I en scene etter slutten av forrige film så vi at Shaw, som ikke var med i resten av filmen, hadde en mann fanget inne i en boksesekk. Offeret tilbød planer som Shaw lette etter. Det banket så på døren, og vi så Shaw dytte fyren tilbake i boksesekken. Da han så åpnet døren så han Mr. Nobodys (Kurt Russell) og hans nye allierte Han (Sung Kang), som tydelig var sjokkert over at Shaw er i live.

Nathalie Emmanuel som Ramsey får være mer enn tøff bak dataskjermen denne gang!


Slutten etterlot ikke bare kinogjengere med spørsmål. Skuespillerne ville også vite mer. Tross alt, hvor kan historien gå når den siste filmen sendte to karakterer til verdensrommet? Fast & Furious 10 har også det Universal beskriver som «en ekstraordinær ny rollebesetning», inkludert Oscar-vinner Brie Larson som Tess – en useriøs representant fra Agency, Alan Richtson (Reacher) som Aimes, den nye sjefen for byrået som ikke har samme forkjærlighet for Doms mannskap som hans forgjenger Mr. Nobody, Daniela Melchior (The Suicide Squad) som en brasiliansk gateracer med et kraftig bånd til Doms fortid; og den Oscar-vinneren Rita Moreno som Dom og Mias Abuelita Toretto. 
  

Denne artikkelen står også på trykk i KINOMAGASINET nr. 4-2023 (mai) som du finner på de fleste norske kinoer!

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom