Filmhøsten 2018: Battle

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

OSLO, FILMENS HUS: – Battle handler om at motgang kan gjøre deg til et bedre menneske!

Det fortalte regissør Katarina Launing da hun presenterte ungdoms/dansefilmen Battle under Filmhøsten 2018.

Filmidéen vant pitchekonkurransen under Kosmorama filmfestival i Trondheim i 2011, hvor Katarina Launing også var med en annen idé.

– Det var en tenåringskomedié, om to gutter som fikk en løpshest. Det er ikke blitt noe av den filmen, men da Battle vant prisen ble jeg sur, hehe, sier regissøren.

Battle er hennes tredje film. De to forrige var Kule kidz gråter ikke (2013) og Julenatt i Blåfjell (2009).

Hovedrollene spilles av Lisa Teige (Skam) og Fabian Svegaard Tapia, og  produksjonsselskapene Friland Produksjon (Hodejegerne og Mordene i Kongo) og Storm Films (Kaptein Sabeltann og Skatten i Lama Rama) står bak.

Fra venstre: Fabian Svegaard Tapia, regissør Katarina Launing og Lisa Teige under presentasjonen av Battle. Foto: John Berge, KINOMAGASINET.no ©


 

– Karakteren Amalie lever en superpriviligert, motstandsløs tilværelse, som faller sammen når faren mister pengene. Hun ender opp i en NAV-leilighet Groruddalen i Oslo. Skammen er stor, forteller regissøren.

– Er dette realistisk?

– Definitivt. Jeg har en mor som har jobbet innen sosialomsorg, og hun har møtt uttallige familier hvor lignende har skjedd. Det skjer ofte at Namsfogden drar til hjem og familien får sjokk, da for eksempel mannen i huset ikke har fortalt om de økonomiske problemene.

Katarina Launing ler rått da vi spør om hun selv kan danse. Derfor blir vi ikke forundret over å få vite at det ble hyret inn hele to koreografer til filmen, som både tar for seg moderne dans og streetdance/hip-hop.

https://kinomagasinet.no/artikkel/trailer-for-ungdomsfilmen-battle/

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom