Kinorådgivere (f.v.): Nils Gunnerud, Kristine Tingvik Aas, Ivar Halstvedt og Martin Øsmundset. Foto: Kulturmeglerne.

Fikk NFI-støtte for å gi gode kinoråd

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

Kulturmeglerne er tildelt 300.000 kroner fra Norsk filminstitutt til å gi film- og kinoteknisk rådgivning til små og mellomstore norske kinoer. 

– Mange kinoer og kommuner opplever å være presset på økonomi, samtidig som de sliter med gammelt utstyr. Det er helt avgjørende at kinoene får gode råd i denne perioden, så midlene de investerer brukes på grep som har reell effekt, og som varer, sier Halstvedt. Vi skal få så mye kinorettet rådgivning ut av disse midlene som mulig, for nå trenger mange norske kinoer hjelp, sier Ivar Halstvedt på vegne av Kulturmeglernes Sal & Scene-avdeling.

Selv har han 35 års erfaring fra å ha oppført, ledet og utviklet til sammen 40 norske kinoer i kommuner over hele landet. Oppgaver som prosjektering, gjennomføring av kinoetableringer og installering av utstyr har vært en del av hverdagen hans like lenge.

Halstvedt forteller i en pressemelding at Kulturmeglerne nå har tre tidligere kinosjefer på lønningslisten: han selv, Martin Øsmundset og Kristine Tingvik Aas. Sammen med kulturhuskonsulent Nils Gunnerud leverer de det de påstår er «en unik totalrådgivning» innen utvikling og drift av kinoer og kulturbygg.

– Det vi tilbyr er trygghet for riktige valg, og bestillerkompetanse på riktige løsninger. Det er særlig viktig når det kommer til film- og kinoteknikk, for det er fryktelig dyrt å velge feil løsninger med dårlig kvalitet og kort levetid, som man må slite med i mange år. Vi ønsker å bidra til at oppdragsgiverne våre får best mulig utbytte av midlene de investerer.

Martin Øsmundset er tidligere kinosjef på Ås, og nå seniorrådgiver hos Kulturmeglerne. Han beskriver Sal & Scene-avdelingen i selskapet som en pragmatisk gruppe rådgivere, som bygger sine råd på praktiske referanser fra gjennomførte prosjekter:

– Vi går inn i hvert prosjekt med lokal tilnærming og respekt for kinoens egenart. Kino-Norge er så rikt og variert at det nytter ikke med «one size fits all»-rådgivning. Rådene vi gir må være hensiktsmessige for den situasjonen kinoen og kommunen befinner seg i.

– Det vi er på jakt etter er grepene som gjør en reell forskjell for publikum, som tjener filmformidlingen, som letter og effektiviserer hverdagen for de som drifter kinoen og som gir mest mulig verdi per investerte krone, sier Øsmundset.

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom