Søk
Close this search box.

Fakta om Rogue One: A Star Wars Story

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

Rogue One: A Star Wars Story er den første i en serie av frittstående filmer som lages om Star Wars.

Disse frittstående filmene gjør at filmmakerne kan utforske Star Wars-universet og eksperimentere med forskjellige stiler og hvordan historien fremstilles.

I Rogue One: A Star Wars Story møter vi flere karakterer fansen vil kjenne igjen, inkludert overhodet i opprørssenatet, Mon Mothma, som nok en gang spilles av Genevieve O´Reilly. For å skape inntrykket og opplevelsen de ønsket i Rogue One: A Star Wars Story, benyttet regissør Gareth Edwards og filmfotograf Grieg Fraser, kameraobjektiv fra 1970-årene, kombinert med moderne digital teknologi.

Alan Tudyk som K-2SO.
Alan Tudyk som K-2SO.


Konstruksjonen av den nye droiden, K-2SO, filmet i performance capture og med stemmen til Aland Tudyk, krevde samarbeid mellom teamet i Industrial Light & Magic (ILM) og Neal Scanlans team med eksperter på skapninger og drioder. K-2SO ble først laget i en maquette i full størrelse og deretter levendegjort med visuelle effekter.

••• LES OGSÅ KINOMAGASINETS ANMELDELSE AV FILMEN:

https://kinomagasinet.no/artikkel/anmeldelse-rogue-one-a-star-wars-story/

Rekonstruksjonen av Darth Vaders utseende var en utfordring for kostymedesignerne Glyn Dillon og David Crossman. I hver Star Wars-film har det vært små, umerkelige forskjeller i detaljene i skurkens antrekk. For eksempel er hjelmen Vader bruker i The Empire Strikes Back mer skinnende enn sin forgjenger. Det krevde mye diskusjon, før regissøren bestemte seg for at han foretrakk den matte versjonen, slik den først fremstår i A New Hope. Sluttresultatet er en trofast reproduksjon av Vaders utseende, hvor boksene på beltet hans perfekt matcher de i A New Hope. Selv merkene i boksene er med. Brystboksen er også på nytt malt treverk med knapper festet på.

I tillegg til de ikoniske Stormtroopers, ønsket regissør Gareth Edwards å gi fansen noe nytt og skremmende. Derfor ble Death Troopers skapt. Death Troopers har et fullstendig nytt design, spesielt laget for Rogue One: A Star Wars Story. De er en gruppe med elite fightere, fullstendig kledd i svart. Kostymene til Stormtroopers var laget for alle som var mer enn 179 cm (5 ft 9 inch). For de skumle Death Troopers er kostymene for skuespillere som er godt over 183 cm (6 ft) høye.

Regissøren ønsket at skapningene i Rogue One: A Star Wars Story skulle fremstå naturlige og passe troverdig inn i omgivelsene. For å få til dette, ble de behandlet på samme måten som de andre skuespillerne. Det gikk så langt at hår- og make-up teamet tilførte støv, skitt, svette og fett, akkurat som de gjorde på alle andre.

Diego Luna som Cassian Andor.
Diego Luna som Cassian Andor.


Fansen vil kjenne igjen opprørernes base på Yavin 4, først vist i Star Wars: A New Hope, hvor Lucas av budsjettmessige årsaker ikke kunne bygge mer enn deler av opprørsbasen, og måtte stole på et blekt maleri for å gi en illusjon av størrelse. I Rogue One kunne man fullføre basen. I tillegg fikk teamet muligheten til å besøke det eksakte stedet man bygget den originale Yavin 4 – nemlig Cardington Airfield i U.K. De enorme hangarene ga designerne muligheten til å faktisk bygge Yavin 4 i full størrelse. Ferdigstilt målte settet 106,7 meter (350 ft) i lengde og 61 meter (200 ft) i bredde. Yavin 4-hangaren var så fullstendig konstruert at også de ansatte gikk i kostyme.

Jedha-settet var laget på tilsvarende måte, og filmskaperne hadde så mye on-location-filming som de fikk til for å følge Gareth Edwards visjon. Selv når blå skjermer var påkrevet, så bygget de så mye som mulig av kulissene slik at de hadde referanser fra virkeligheten. For å få inspirasjon til å skape den hellige byen Jedha, undersøkte designerne Jerusalem og ørken fortet Masada i Israel. De fant også mye inspirasjon fra Paris under andre verdenskrig.

••• LÆR MER OM FILMEN:

https://kinomagasinet.no/artikkel/mer-stjernekrig-i-sikte/

Kilde: Lucasfilm

Saken er hentet fra KINOMAGASINET 8•2016 SOM DU KAN LESE DIGITALT NEDERST I ARTIKKELEN.

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom