Er det rart bransjen sliter?

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

«Man of Steel» er der. «White House Down». De nyeste TV-seriene. Absolutt alt gratis.

Det er på tide Hollywood våkner. Virkelig. Nok snakk nå. Reager! Gjør noe.

Og både kinobransjen og videobransjens folk må bare følge opp og slutte med protestene. Vi lever i 2013! Vindu? Hvilket vindu?

Det nytter ikke med lovlige VOD-tjenester, når de ulovlige etterhvert er så gode at de får alt annet til å blekne.

Hvordan kan en kino konkurrere med noe som er på en app lenge før en film er kinolansert?

Hvordan skal en videogramutgave være et alternativ, om den ikke har noe mer og bedre enn en strømmetjeneste kan tilby?

På en hvilken som helst iPad eller ditto konkurrent med et annet OS, kan man streame filmer fra ulike applikasjoner, gitt at man har «jailbreaket» enheten. Dvs gjort den åpen for å laste ned ikke-autoriserte applikasjoner.

Flere personer har vist meg en filmstreamingtjeneste som får Netflix til å blekne. Her er det ikke noe snakk om vinduer.

Aktuelle kinofilmer er i appen, som både ser bedre ut og har funksjonalitet på linje med Netflix. Streame til Apple TV-en kan den også.

Av hensyn til bransjen skal jeg unngå å fortelle hva akkurat denne appen heter, men den er fordømt imponerende. Det finnes garantert mange andre tilsvarende også, uten at jeg har gjort nok research ennå innen området.

Alle de jeg kjenner som bruker appen, føler seg heller ikke som verken nettkrimininelle eller lovbrytere, selv om de i lovens forstand er det. De er vanlige folk, som går på kino, kjøper en DVD eller Blu-ray i ny og ne, og ser på TV eller YouTube.

Og det er så lekende lett, så enkelt, å få en slik tjeneste på et lesebrett/nettbrett.

Hvem som helst kan klare det!

Fildeling, piratkopiering, nedlasting. Hvem vil vel gidde det når det er så enkelt å bare strømme en film eller TV-serie, der du sitter i sofaen, senga eller på TV-rommet.

White House Down er jo ennå ikke engang kinovist i Norge. Jeg må medgi at selv jeg er fristet til å se filmen på denne måten. Sånn er verden blitt.

Så får vi håpe at Hollywood ikke bruker nye fire-fem år på å forstå at filmvinduene ikke står i fare for å kollapse, de er kollapset. Dette har vært en vedvarende situasjon i mange år allerede!

Alle filmer bør og må lanseres samtidig, i alle formater, snarest råd. Hvis ikke vil «piratsaken» til slutt bli så utbredt at så å si alle forbrukere blir lovbrytere.

For det er klart – man betaler jo gjerne et beløp for en lovlig, solid tjeneste. Selv ikke denne – for å si det rett ut – imponerende appen jeg henviser til, har absolutt alle kino- eller Blu-ray-nyhetene. (Det har jo definitivt ikke Netflix eller andre TVOD-tilbydere heller og etter avtalene de må inngå å dømme, får de det «aldri».)

Men jeg tror nok denne appen med tid og stunder får det. En slik kvalitetstjeneste, lovlig, må Hollywood bare komme opp med eller muliggjøre.

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom