Donerer til Walkers veldedighetsorganisasjon

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

Universal Pictures Home Entertainment – som først 10. desember lanserer Fast & Furious 6 på BD og DVD i USA – gir en andel av inntektene til Reach Out WorldWide.

Reach Out WorldWide var Paul Walkers veldedighetsorganisasjon, som han stiftet etter jordskjelvet på Haiti i januar 2010. De hjelper til overfor organisasjoner som rykker inn på store naturkatastrofer.

Walker hadde akkurat vært med på en markering for de rammede etter tyfonen på Fillipinene da bilen han satt i passasjersetet av, kræsjet 2. desember i Valencia i California. Walker døde umiddelbart, og ble 40 år gammel. Bilen – en rød Porsche Carrera GT – ble kjørt av Roger Rodas, venn og businesspartner av Paul Walker. Ifølge øyenvitner mistet føreren kontrollen over bilen, som traff et tre og eksploderte straks i et flammehav.

Paul Walker og Roger Rodas eide bilbutikken Always Evolving, som spesialiserte seg i bilombygninger, og Rodas var Walkers «finansrådgiver», ifølge amerikanske medier.

Fast & Furious 6 tjente inn nærmere 800 millioner dollar på kinoer verden over. I Norge ble filmen lansert på video 25. september.

– Med Pauls bortgang har verden mistet et mann som brukte mye av tiden sin for å tjene andre. Vi deler den dype sorg over tapet sammen med hans familie, venner og mange fans som elsker ham, sier styreleder Donna Langley i Universal Pictures i en uttalelse. – Vi vil holde Pauls minne levende og ære hans ettermæle med støtte til Reach Out WorldWide, nonprofittorganisasjonen som han grunnla for å gi håp til de som må bygge opp livene sine etter naturkatastrofer.

Fast & Furious 7 har lenge vært under innspilling og nye opptak skulle gjøres i disse dager. Nå melder Universal at de har stanset innspillingen, mens de skal bestemme seg for hva som skjer videre. De har mange hensyn å ta, ikke minst hvorvidt de skal gjøre ferdig filmen som opprinnelig tenkt – og om det er overhodet mulig – eller om de skal endre manuset, og dermed spille inn store deler av filmen på nytt.

Fast & Furious 7 skulle egentlig ha premiere 11. juli 2014, men det virker usannsynlig at filmen blir lansert på det tidspunktet slik situasjonen nå er.

Men Universal vil fortsette filmserien, da den er meget viktig for morselskapet Comcast og selvsagt for fansen. Flere av skuespillerne har kontrakter på at de skal være med også i en film nr. 8 og muligens en nr. 9-film.

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom