Det blir privatfinansiert Børning 2

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

Etter sju søknader med avslag hos Norsk filminstitutt skal Filmkameratene likevel lage Børning 2.

Det melder NRK.

«Publikum vil ha Børning 2 og de vil få den. Selvsagt er det en viss risiko å lage filmen uten statlig støtte, men vi er ikke de eneste som tar den risikoen og vi har fått større bidrag fra våre partnere enn vi trodde vi ville få», sier produsent John M. Jacobsen.

Ifølge produksjonsrådgiver Arve Figenschow i NFI vil filmen trolig få både lanseringstilskudd og etterhåndstilskudd.

For den første filmens vedkommende utgjorde dette 15 millioner kroner. Han avviser at NFI ikke støtter kommersielle filmer, men sier at det er begrensede rammer og at alle ikke kan få.

Anders Baasmo Christiansen, Sven Nordin, Jenny Skavlan og Otto Jespersen skal gjenta sine roller og filmingen skal starte denne vinteren. Handlingen denne gang er mer internasjonal. Kjøreturen skal gå fra Norge, via Sverige, Finland og ende opp i Murmansk i Russland.

Over 380.000 nordmenn gikk på kino og så Børning i 2014 og gjorde den til den mest sette norske kinofilmen det kinoåret. Den omsatte for over 37 millioner kroner på norske kinoer og solgte også solid på Blu-ray og DVD. Det ble satt ut hele 65.000 eksemplarer til første salgsdag, som anslagsvis burde gitt en inntjening på mellom fem til seks millioner kroner.

I tillegg kom inntekter fra digitalt salg & utleie.

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom