Siste
Timothée Chalamet som Duke Paul Atreides og Zendaya som Chani i Dune: Part Two. FOTO: WARNER.

Derfor utsetter Warner flere storfilmer

Så er det på'an igjen. Nå ikke grunnet pandemitiltak, men grunnet streiken i Hollywood.


For nå går ivrige kinogjengere – og kinokjedene og eierne – glipp av muligheten til å se flere storfilmer fra Warner Bros. Discovery.
 
Dette ble antydet overfor KINOMAGASINET tidligere i uken av kilder i bransjen.

Årsaken er studioenes ønske om at skuespillerne også er med og «promoterer» filmen ved å gi presseintervjuer og stille på rød løper og ditto premiereutgaver.

Effekten av dette ansees altså stå stor at man heller utsetter lanseringsklare filmer, selv i en periode hvor kinodriverne virkelig trenger godt materiale. Dette for å kunne dra nytte av «Barbenheimer»-effekten og holde «momentumet oppe» for kino som alternativ til hjemmekinosofaen.

Dune: Part Two skulle opprinnelig ha norsk kinofilmpremiere 1. november 2023, men er nå utsatt til «medio mars 2024». Det er formodentlig en periode hvor filmstudioet håper og tror at skuespillerstreiken er over.

Denne datoen kan heretter bare strykes: 1. november 2023.

Dune: Part Two forventes å bli en stor film også innenfor storformats-IMAX-konseptet, men der har IMAX nok av andre filmer å velge i mellom. De kan vise Oppenheimer og Mission: Imopossible – Dead Reckoning Part One, samt en nylaget IMAX-versjon av Barbie. Andre kommende IMAX-titler er The Equalizer 3, Wonka og The Marvels. I Norge finnes det én IMAX-kino, hos ODEON Oslo i bydelen Storo.

Ifølge Variety vil Warner ikke utsette kinolanseringene av The Color Purple og Aquaman and the Lost Kingdom. (Sistnevnte med 25.12.2023 som norsk kinopremieredato.)

Foruten Warner har kun Sony Pictures av de andre store studioene så langt utsatt kommende filmer. Kraven the Hunter og Ghostbusters: Afterlife er begge utsatt fra 2023 til 2024. Tennisdramaet Challengers fra MGM – en annen film med Zendeya (26) (i likhet med Dune: Part Two) – er også utsatt til neste år.

 

 

Debatt