Den grå finalen: Fifty Shades Freed

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

Sirkelen er sluttet. Nå er trilogien Fifty Shades, om Anastasia og Christian, ved veis ende med Fifty Shades Freed.

Sam Taylor-Johnson regisserte den første filmen, som kom i 2015, mens film nummer to kom året etter med regi av James Foley. Han har også sørget for regien på denne tredje filmen.

De to første filmene har omsatt for nærmere en milliard amerikanske dollar på kinoene verden over.

Som kjent er serien basert på en ekstremt populær romanserie skrevet av E. L. James, som egentlig heter Erika Mitchell.Den britiske kvinnen, som fyller 55 år våren 2018, jobbet som studioassistent ved en filmskole.

Hun var fan av Twilight-filmene og romanene som filmserien er basert på. Hun skrev to «fanbøker» om Twilight i 2009, og senere på året begynte hun på sin egen serie.

Selv har forfatteren beskrevet bøkene som sin egen «midtlivskrise», og at mye av innholdet er basert på hennes egne seksuelle fantasier.

Dakota Johnson spiller Anastasia «Ana» Grey.


Etter et storslagent bryllup, lever Anastasia og Christian en drømmetilværelse som ektefolk full av erotikk og luksus. Men mørke krefter truer. Noen er ute etter å hevne seg på Christian, og Anastasia må forsøke å finne ut av sannheten før de drives fra hverandre. Blant skurkene finner vi Kim Basinger som Elena Lincoln og Eric Johnson som Jack Hyde.

Anastasia og Christian blir
Fru og herr Grey i
Fifty Shades Freed.


Dakota Johnson spiller igjen Anastasia «Ana» Grey, og Jamie Dornan er Christian Grey.

I et intervju med Elle i anledning lanseringen av Fifty Shades Freed forteller Johnson at hun har lært seg at hun kan både være sårbar og sterk som skuespiller.

«I kjernen av meg, er det et blødende hjerte. Men når livet ditt er eksponert og filmen som eksponerer livet ditt eksponerer dine følelser og din kropp, kan det være veldig skummelt,» sier hun til Elle.

Til Vogue Spain sier Johnson at hun synes det er totalt bortkastet energi og tid å følge med på kjente menneskers liv. At noen hele tiden følger med på livet hennes beskriver hun som «moskitostøy» og «veldig snålt».ARTIKKELEN ER HENTET FRA KINOMAGASINET 1•2018.

LES MAGASINET HER:

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom