Den gode, indiske stemningen

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

Hvordan følge opp en sjarmerende film? Med en enda mer sjarmerende film! Det er ikke vanskelig å forstå hva The Second Best Exotic Marigold Hotel følger opp.

Dette er nemlig toeren etter den alldeles sjarmerende første filmen fra 2012, hvor vi møtte en gruppe eldre mennesker som av ulike årsaker ender opp på et nystartet hotell i India.

Filmen ble en såkalt «sleeper», den vokste seg stor over tid, etterhvert som publikum oppdaget hvilken perle av en film det var.

Oppskriften var et stjernelag av de beste av de beste britiske skuespillerne – og et manus som smeltet hjertene til kinogjengere verden over.

Og nå er de altså tilbake. Selvsagt også hotellsjefen Sonny Kapoor (Dev Patel), som nå drømmer om å utvide virksomheten. Men han skal også ha tid til å gifte seg.

John Madden påtok seg regioppgaven også i andre runde. Overfor Denofgeek.com medgir han at han hadde sine reservasjoner mot å lage en oppfølger.

– Vi følte alle at den første filmen var en overraskelse for oss alle, med hvor stort publikum den fant og det virket som et veldig kommersielt grep å lage en film til. Men etter hvert fant vi ut at det var så fantastisk å lage den første og det var en slags begynnelse, mer enn en slutt. Så døren var vid åpen for en fortsettelse av historien og det var det som gjorde utslaget for meg, manusforfatteren og produsenten, sier Madden til nettsiden.

Han anså det som et privilegium å skulle fortsette historien, men samtidig var han bekymret for om historien ville være god nok som den første.

Regissøren sier til Denofgeek.com at den første filmen fungerte i svært mange land og hos ulike aldersgrupper, ikke bare de eldre.

– Den første filmen hadde mange karakterer man måtte etablere og så var vi vitne til den massive kulturkollisjonen de alle gikk gjennom. I den andre filmen kan vi vise hva som skjedde etterpå. Så vi går litt i dybden og samtidig får vi folk til å le, fordi det er en komedie.

– Ser du for deg en tredje film?

– Vi tenkte aldri på å lage en film nummer to da vi lagde den første, og jeg vil måtte si også at mens vi laget toeren, tenkte vi aldri på en treer.

– The Second Best Exotic Marigold Hotel har følelsen og stemningen fra den første filmen. Det er en film som får deg til å føle deg lykkelig og den slutter med et bryllup. Det er vanskelig å slå det. Jeg følte meg heldig som hadde et skuespillerensemble som kom seg godt ut av denne filmen. Både Judi Dench og Maggie Smith er nå i åttiårene og jeg ba dem om å gjøre flere vanskelige ting.

Før manuset ble skrevet, spurte Madden skuespillerne om de var villige til å komme tilbake for en ny film. Det var ingen vits i å skrive et manus for karakterer som ikke skulle være med. Alle sa ja. De elsket å være i India. Film nr. to ble filmet på en annen årstid enn den første. Alle tror at det er fint vær i India hele tiden, men slik er det ikke.

– Vi skjøt filmen på vinteren som betydde at det var veldig kaldt. Vi hadde også enormt med nattescener, som gjør det enda kaldere for eldre mennesker.

En film om eldre mennesker som appellerer til yngre? Ja, det stemmer. I Storbritannia var over 40 prosent av publikum under 40 år.

Madden mener de to filmene løfter blikket til folk for hvordan eldre mennesker har det.

– De oppfører seg som tenåringer mesteparten av tiden og det er en hemmelighet ikke alle viste om.

Les vår anmeldelse av filmen her. KINOMAGASINET ga den terningkast fem!

Saken er hentet fra KINOMAGASINET 2•2015. Les magasinet nedenfor!

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom