Cameron: «Avatar»-filmene blir en familiesaga

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

James Cameron sier at hans visjon for de tre nye Avatar-filmene er å skape en episk familiesaga á la The Godfather-filmene.

16. desember offentliggjorde Cameron at han vil filme de tre kommende Avatar-filmene i New Zealand. Filmene vil gi seerne innsyn i nye kulturer som ikke ble vist frem i den første filmen og selvsagt blir det undervannscener på den fiktive månen Pandora.

Den første nye Avatar-filmen skal lanseres i 2016, som er sju år etter den første banebrytende filmen.

Avatar er nå filmen med mest omsetning gjennom tidene på kinoene. Kinoomsetningen var på nærmere 2,8 milliarder dollar.

I Norge ble filmen, som hadde premiere 18. desember 2009, sett av nærmere 800.000 personer på norske kinoer.

I et intervju med The Associated Press (AP) sier James Cameron (59) at han har fått utviklet ny software i forbindelse med innspillingen av filmene.

Cameron forteller at han først så for seg at eventyret måtte bevege seg på andre verdener rundt månen Pandora, men at det ikke viste seg nødvendig.

– Pandora, slik vi ser for oss det som et fantasiland, er noe som vil oppta folk for årtier, sier Cameron til AP.

– Den første filmen handlet mye om Jake Sully. Det var hans historie sett gjennom hans øyne. Nå sprer vi det litt mer utover. Det er historien om hans familie, familien han skaper på Pandora. Hans utvidede familie. Så jeg ser på det som en familiesage slik som The Godfather, sier regissøren til nyhetsbyrået.

Selv har Cameron flyttet til New Zealand sammen med familien, hvor de skal bo deler av året.

Allerede i 2006 sa Cameron at han ville lage flere filmer hvis Avatar ble en suksess. Han tok med bestemte scener i den første filmen nettopp med tanke på oppfølgerfilmer.

De nye Avatar-filmene skal filmes med Higher Frame Rate, og de tre filmene blir filmet rett etter hverandre.

Cameron har antydet at den fjerde filmen er en forfilm, som skal fortelle om selve koloniseringen av Pandora, 35 år før hendelsene i første film.

Innspillingen skal starte høsten 2014. New Zealand er valgt blant annet grunnet landets gunstige skattesystem, som gir rabatter opp til 20-25 %. I tillegg er det mange gunstige områder å filme både utendørs og i studio, og landets ledende effektselskap, Weta Workshop, skal bidra sterkt til filmene.

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom