Bond 24 heter SPECTRE

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

Bond-film nummer 24 i rekken skal hete SPECTRE og med det er James Bonds erkefiende tilbake.

Så er katten ut av sekken og det viste seg at de fleste ryktene stemte.

Under et liveoverført pressearrangement – hvor det ikke var mulighet til å stille spørsmål – presenterte regissør Sam Mendes de første detaljene om SPECTRE, som altså er tittelen på den neste Bond-filmen, den 24 i rekken.

Léa Seydoux (i rollen som Madeleine Swan) og Monica Bellucci (Lucia Sciarra) som Bond-piker, Christoph Waltz og Dave Bautista som skurker, hhv. Franz Oberhauser og Mr. Hinx, Andrew Scott i rollen som Denbigh, en ny rolle hos MI6, og selvsagt de nye faste medlemmene av rollebesetningen: Rory Kinnear som Tanner, Ben Whishaw som Q, Naomie Harris som Eve Moneypenny og Ralph Fiennes som M.

– Dere som har noe kunnskap om Bond-filmene har sikkert en ide om hva SPECTRE refererer til, men jeg kan dessverre ikke kommentere det! sa Mendes.

– Vi starter opptakene mandag morgen. Vi er midt i øvelsene nå og har tatt en pause for å være her med dere. Vi skal filme på noen fantastiske steder. Her på Pinewood Studios, i London, i Roma, i Mexico City, i Tangier i Marroko, og så tar vi Bond til alpene i Sölden i Østerrike. Alle fantastiske plasser og jeg gleder meg til å dra til alle de stedene de neste seks månedene, som er så lenge vi skal filme.

Mendes sa at han var heldig med teamet på forrige film, og at de fleste er tilbake:

– Produksjonsdesigner Dennis Gassner. Kostymedesigner Jany Temime. Spesialeffektansvarlig Chris Corbould. Stuntkoordinator Gary Powell. Visuelle effekter Steve Beg. Komponist Thomas Newman.

– Og aller viktigst akkurat det samme manusteamet som skrev <i>Skyfall</i>. John Logan og Robert Wade og Neal Purvis. Vi er heldig å ha de tilbake

Og to nye viktige nøkkelpersoner. Klipper Lee Smith og filmfotograf Hoyte Van Hoytema.

Den nye Bond-bilen blir en Aston Martin DB10.

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom