Austin Powers fyller 20 år!

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

I det Austin Powers: International Man of Mystery runder 20 år våren 2017: er det noen sjanse for en fjerde film om den kuleste britiske agenten?

«Jeg ville elsket å lage en film til, men vi må bare vente og se,» sier kanadiske Mike Myers – nå 53 år – til The Hollywood Reporter, som hyller filmen med en flott bakgrunnsartikkel.

Det viser seg nemlig at Austin Powers: International Man of Mystery (1997) ikke var noen megasuksess på kino (men ei heller en flopp.) Det var det da boomende DVD-markedet verden over som gjorde filmen til en storselger, og som sørget for at det ble to filmer til.

Austin Powers: International Man of Mystery (1997).
Directed by Jay Roach
Shown: Ad Art


Mike Myers skapte figuren som en hyllest til sin far, som døde i 1991. Han skrev manuset i løpet av to uker i 1995.

«Austin Powers var en hyllest til min far, som introduserte meg for James Bond, Peter Sellers, The Beatles, The Goodies, Peter Cook og Dudley Moore,» forteller en vanligvis pressesky Myers til det amerikanske fagbladet.

«Jeg var knust av min fars død, men å snu det til noe som får folk til å bli lykkelige er utrolig tilfredstillende. Det er noe man aldri blir vant til eller blir lei av.»

Myers trodde ikke noen utenfor familien hans ville forstå humoren, men regissør Jay Roach «tok den».

Testvisningene var elendige og på premieren var det lite oppstuss.

«Vi fikk aldri over 55 prosent på testvisningene, og studioene reagerer vanligvis hvis du får under 70,» sier Roach til The Hollywood Reporter. «Men produsenten sa at han trodde den ville slå an og ville bruke mer markedsføringspenger og sørge for at det skjedde.»

Roach sier at de har snakket om å lage en fjerde film de siste femten årene, men at det ikke skjer før Mike Myers har et konsept som fortjener en film.

De to andre filmene i serien er Austin Powers: The Spy Who Shagged Me (1999) og Austin Powers in Goldmember (2002).

Elizabeth Hurley som Vanessa Kensington og Mike Myers i rollen som Austin Powers i den første filmen fra 1997. Foto: New Line Cinema.


Saken er publisert i samarbeid med JB Forlags nettsted, JAMESBOND.no – på nett siden januar 2000.Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom