
Christiania Teater i Stortingsgata 16, tidligere kjent som Filmteatret, rommer vel 100 år med film- og teaterhistorie, fra debuten som operateater i 1918. I 1928 ble det vist kinofilm i lokalene, som da het. I 20 år het lokalene Filmteatret, og var driftet av Oslo Kino, frem til det ble stengt i februar 2006. Fra 2006 har Christiania Teater holdt til i lokalene. Teateret har de siste årene blant annet satset stort på familiemusikaler, og har 14. august premiere på oppsetningen av Skjønnheten og Udyret. Sommervisningene av kinofilm blir dermed ingen permanent affære.
Mens uenigheten med Oslo Kino vedvarer har United International Pictures (UIP) inngått avtaler med Christiania Teater – gamle Filmteatret – og Cinemateket i Oslo om visning av filmer.
I Filmens hus på Cinemateket vises både Transformers: Age of Extinction og 22 Jump Street, ifølge nettsidene til NFI. Også helgen 4. – 6. juli, i likhet med mange andre steder i Norge hvor det er forhåndsvisninger. Selve norgespremieren på Transformers: Age of Extinction fant sted hos SF Kino Sandvika, utenfor Oslo, torsdag 3. juli. Ordinær premiere er fredag 11. juli.
Grunnet uenighetene mellom UIP og Oslo Kino har det siden mai ikke blitt vist UIP-filmer i hovedstaden.
Dette gjelder så langt filmene A Million Days To Die in The West og 22 Jump Street, og det ser altså heller ikke ut til at den fjerde Transformers-filmen vil bli satt opp hos Oslo Kino.
– Vi håper at dette vil løse seg, men vi ser på alternative løsninger. Vi er fortsatt i dialog med Oslo Kino. Vi håper å finne en løsning, forteller presseansvarlig Bård Eion Flaen hos UIP til KINOMAGASINET.
Den forrige filmen i serien ble sett av over 200.000 personer på landsbasis, hvor over 34.000 i Oslo. Det er dermed klart at oslopublikummet sto for den største andelen av besøket.
– Vi har som målsetning at Transformers: Age of Extinction skal bli den største Transformers-tittelen hittil, sier Bård Eion Flaen.
– Det er fryktelig trist at ikke Oslo kino vil sette opp filmene våre.
– Hva gjør at dere ikke blir enige?
– Det er en forhandlingsprosess.
– Står dere langt fra hverandre?
– Det vil jeg ikke si noen.
– Dere var også i konflikt med SF Kino for ikke lenge siden, mens Oslo Kino var uenige med Disney i hele fem måneder. Frykter du at dette blir langvarig?
– Vi håper ikke det. Det er viktige forhandlinger. Det som ikke er så like fullt så bra, er at Oslo Kino er en partner med monopol. Det er en seriøs situasjon.
– Du ønsker deg en annen kjede i tillegg i Oslo?
– Det er i alle fall synd hvis en partner bruker en monopolsituasjon til å øve press. Det er alltid sunt med alternative arenaer.
– Hvordan skal publikum i Oslo kunne skaffe seg billetter?
– Filmens hus har avtale med Filmweb. De har ordinært billettsalg via Filmweb. Christiania Teater har en løsning hos Billettservice, og vi ser nå på en løsning hvor man kan bestille via Filmweb også.
– Hva med kinoteknisk utstyr hos Christiania Teater?
– Det er det Folkekinoen som kommer inn med.
– Og lydanlegget?
– Alt vil være i full stand til kinovisning. Det de eventuelt mangler vil Folkekinoen komme inn med.
– Hvem fikk idéen?
– Dette kom i stand fordi vi har sett på alternative arenaer.
– Hvordan skal oslopublikummet få vite om at Transformers faktisk kan sees i Oslo i sommer?
– Vi baker dette inn i markedskampanjen vår. Hvis situasjonen med Oslo Kino vedvarer, så har vi en utendørskampanje som Filmens Hus og Christiania Teater vil bli promotert via. Og vi kjører bred online annonsering med samme budskap. Vi vil hjelpe disse to arenaene så godt vi kan til å få godt publikumsbesøk
– Hva med kinogodt på de to stedene? Det er viktig.
– Det tror jeg de finner en løsning på! sier pressesjefen og humrer.

Facebook
RSS