
Den norske kinokonferansen 2016
07.11.2016 - 10.11.2016, Hamar Kino
Arrangør: Film & Kino
KINOMAGASINETs dekning er støttet av Skeie.
HAMAR: SF Kino-direktør Ivar Halstvedt sier at kjeden setter kioskprisene «så stivt som mulig».
– Vi vil prise det så stivt som vi klarer. Ingen kommer på kino fordi det er billig, sa Halstvedt om kinogodtet under sitt foredrag på Den norske kinokonferansen 2016.
Temaet var «kiosksalg på store kinoer».
Her ble det satt fokus på nettopp salg av kioskvarer, og hva som er aktuelle trender innen norsk kinodrift på området.
– Vi er heldige og vante til at folk kjøper uansett pris. Til og med våre billigste tilbud er ikke billige for de som er veldig prisbevisste, medgikk Halstvedt.

NYOPPUSSET KIOSK: SF Kino Skien fikk en ansiktsløfting i 2015. Foto: SF Kino Skien.
Og fortalte at SF Kino nå har forlatt mye av det han kalte «kjøp 3, betal for 2»-tilbudsdriverne, men i stedet vil si til kundene: «Kjøp dette produktet».
– Vi måtte gjøre det. Vi så at det hadde salgseffekt på attraktive tilbud, men vi tapte for mye på marginsiden. Den er særdeles viktig. Det er en stolthet for oss å levere økonomisk «excellence». Vi har nå mange av de samme produktene, men ikke lenger rabatten som viktigste driver. Vi har økt topplinjen på disse produktene med 40 prosent i forhold til før.
Haltsvedt sa videre at kampanjetilbudene ikke var «viktig nok verken for oss eller kundene», og at SF Kino nå er veldig fornøyd med margin- og salgsøkning.
– Vi har justert prisene til det markedet tåler og fjernet produkter som har vært hyllevarmere.
Han viste så frem de nye kioskløsningene i Sandvika, Lillestrøm og Ski. Snittsalget er økt med ti prosent og marginen er opp to prosentpoeng, fortalte SF-direktøren.
Kjeden har fjernet fysiske hindre, som glass og dører, og åpnet opp kioskene. Målet er økt salg. Det drives årlig salgstrening av personalet i regi av Location Norway AS.
– Vi har prøvd å plassere varene der de bør være: popcorn og drikke først, og hva vi ønsker å selge kundene. De billige produktene kommer til slutten av veien gjennom kiosken – som lollipop og småprodukter – ved kassene.
I en paneldebatt like etterpå medgikk Halstvedt at han tidligere har bygd «shop-in-shop»-kiosker, men at han nå ikke aner hvorfor han gjorde det. Nå er det kun åpne løsninger som teller.
Halstvedt ble spurt av debattleder Corinne Thibaut fra Coca-Cola om hva som da var et akseptabelt prisnivå på kioskvarer.
– Det finner vi ut med prøving og feiling. Vi ser at noen priser er for høye, men vi går bare til grensen, og ikke over, sa Halstvedt.
Kinobransjen kaller kundene som tar med seg eget godteri og drikke på kino for «smuglere».
Ifølge Coca-Cola er det rundt 42 prosent av de norske kinokundene som ikke handler hos kinoene når de besøker kinoene for å se film. Dette viste en undersøkelse selskapet foretok i 2014.
Corinne Thibaut sa også at mange kunder er mer prisbevisste. «Hvorfor skal jeg betale 15 kroner for en Cola i nabobutikken og over 30 her?» ga hun som eksempel.
En annen klar trend er at kundene ønsker selvbetjeningsløsninger, f.eks. av egenkomponert drikke eller å skuffe i popcornet selv.
Facebook
RSS