
Nordisk Film kino AS vant tilbudskonkurransen om tjenestekonsesjon for drift av Sarpsborg kino.
Odeon kino AS, tidligere SF kino, har drevet Sarpsborg kino siden 1. januar 2012.
Etter elleve års kontinuerlig drift må de altså gi seg ved årsskiftet.
Dermed er «vektskålen» mellom hvem som er landets største kinodriver flyttet.
I Sarpsborg kan kinobesøket normalt ligge på alt fra 70.000 til 80.000 solgte billetter, pluss minus.
Den nye kontrakten har en ensidig opsjon fra kommunens side i to nye femårsperioder. Det betyr at konkurransevinner Nordisk Film kino eventuelt kan drive uten innblanding frem til 2038.
I et tildelingsbrev datert 12. oktober fremgår det at Sarpsborg kommune mener at den danske eide kinogiganten leverte best på de to kriteriene:
Kvalitet (60 prosent) og vederlag (40 %).
Etter det KINOMAGASINET kjenner til tilbød Nordisk Film kino atskillig mer i husleie til kommunen enn det ODEON kino gjorde.
I konkurransen ble det etterspurt vederlag i form av en tredelt modell, hvor det ene er et årlig fast vederlag mens de to øvrige delene skulle oppgis som en prosentandel av brutto omsetning relatert til gitte terskler for årlig besøkstall. Det ble samtidig oppgitt en gitt bruttoomsetning per årlig besøkstall-terskel til bruk i evaluering av tilbudene. Et gjennomsnitt av de tre delen er lagt til grunn for evaluering av kriteriet tilbudt vederlag.
Her endte Nordisk Film kino opp mot et vederlag på i overkant av 1,3 millioner kroner, mens ODEON kino ville gi litt i overkant av 900.000 kroner pr år.
Nordisk Film kino fikk hele 100 poeng (maks), mens ODEON fikk 67,53 poeng.
(Artikkelen fortsetter nedenfor.)
LES OGSÅ:
Nordisk Film kino vurderes også som det mest attraktive tilbudet på alle de fire momentene definert i punktet 2.5.1 «Attraktivitet».
Tilbudet oppnådde derfor maksimal poengsum etter vekting.
Odeon kinos tilbudet er vurdert å ikke være fullt så attraktivt som Nordisk Film kino sitt tilbud, da det i hovedsak bare beskrev dagens tilbud i mer generelle former. Tilbudet oppnådde derfor 21 av 30 mulige poeng etter vekting.
Blant det som Sarspborg kommune falt for var disse løftene fra det danskeide kinoselskapet (se skjermbildet under:)

Dette er segmentet i Nordisk Film kino sin del av søknad om attraktivitet.
Nordisk Film kino svarte meget utfyllende på hele denne seksjonen av søknaden (ca. 4,5 sider mot Odeons 1/3-side), og hele søknaden var på 29 sider vs. Odeon kino sin på 18 sider.

Dette er segmentet i ODEON kino sin del av søknad om attraktivitet.
Når det gjelder klima og miljø var også ODEON kino langt svakere.
Nordisk Film kino vurderes som det mest attraktive tilbudet da det blant annet svarer mest konkret på punkene om avfallshåndtering og kildesortering, samt energieffektivisering som bruker av bygget. Tilbudet oppnådde derfor 10 av 10 mulige poeng etter vekting.
Odeon kino vurderes å være mindre konkret enn vinnende tilbud på alle momenter nevnt i dette punktet. Tilbudet oppnådde derfor 5 av 10 mulige poeng etter vekting.
Plan for samarbeid om skolekino, kulturell skolesekk og liknende (20 poeng) ble enda en hat-trick for Nordisk Film kino. De vurderes som det mest attraktive tilbudet da det beskrives konkrete tiltak for å søke økt samarbeid med ulike aktører. Tilbudet oppnådde derfor 20 av 20 mulige poeng etter vekting.
Odeon kino-tilbudet vurderes å være mindre konkret enn vinnende tilbud på alle momenter nevnt i dette punktet. Tilbudet oppnådde derfor 14 av 20 mulige poeng etter vekting.
Nordisk Film kino overtar kinodriften i Sarpsborg fra 1. januar 2023.
Facebook
RSS