
Kinoklubb (Kinoklubb Norge)
Kinoklubb Norge eies og drives av Filmweb AS. 80 kinosteder var med fra starten, 2. februar 2016.
Et medlemskap i Kinoklubben koster 149,- pr. år.
Blant kinoene som er med og markedsfører det nye tilbudet – rettet mot «godt voksne» kinogjengere, finner vi naturlig nok Filmwebs majoritetseier, Nordisk Film, som har med alle kinoene i sin kjede.
Store kjeder som KinoNor (Trondheim, Aurora og Haugesund) er også med, samt KinoAlliansen (alle, minus fire - se under), KinoSør og Drammen (begge deleid av Nordisk Film).
I tillegg er flere kommunale kinoer med, herunder Fredrikstad, Lillehammer, Hamar, Kongsberg, Kongsvinger, Larvik, Porsgrunn (Filmsentret Charlie), Tysvær, Voss, Ørsta, med flere. Det er 81 kinoer med.
SF Kino-kjeden er ikke med i klubben. Det er heller ikke disse kinoene i Kinoalliansen: Førde, Gjøvik, Molde og Oppdal.
Se oversikt over deltakende kinoer her.
Kinoklubben er en stor satsing fra Filmweb, som har uttalt at målet er å få 40.000 medlemmer i løpet av 2016. Målet i Norge er på sikt 100.000, men i første omgang ble det sagt at man ønsket å skaffe 40.000 medlemmer i løpet av 2016.
Dette er de neste filmene i Kinoklubben:
A Perfect Day – 03.06.2016
Løvekvinnen – 26.08.2016
Kongens nei – 23.09.2016
Florence Foster Jenkins (med Meryl Streep og Hugh Grant) – 04.11.2016
Se våre tidligere saker om Kinoklubb Norge via lenkene nedenfor denne artikkelen.
For mer informasjon besøk kinoklubb.no.
– Vi har erkjent at det tar tid å bygge opp et konsept som Kinoklubben, og kanskje særlig med den målgruppen vi henvender oss mot.
Det forteller daglig leder Elisabeth Brinch i Kinoklubb Norge overfor kinobransjens fagblad, KINOMAGASINET.
Brinch ønsket i denne omgang ikke å møte oss eller svare på spørsmål via telefon, men gjennom flere e-poster har vi fått svar på de fleste spørsmål vi har stilt.
HVORDAN SLÅR KLUBBEN AN?
For har Kinoklubben slått an, eller er den en flopp? Eller noe midt i mellom?
Målsetningene er store. 40.000 medlemmer er et uttalt mål for første driftsår, 2016.
Men hvor mange har meldt seg inn siden starten i februar 2016? Det gir ikke Filmweb, som eier og driver Kinoklubb Norge, noe svar på.
– Hvordan har lanseringen av klubben gått?
– Det tikker inn medlemmer hele tiden, noe som bekrefter at det er marked for et slikt produkt. Det har imidlertid ikke vært fullt så høyt tempo på innmeldingene som vi hadde håpet, og det er derfor vi gjør en del tilpasninger nå og satser for fullt frem mot en slags mini-relansering av Kinoklubben til høsten.
– Hva slags elementer blir mini-relanseringen bestående av?
– Dette er ting vi jobber med i disse dager, men som ikke er helt spikret enda. Vi kommer tilbake med informasjon om dette nærmere høsten.
– Hvor mange har meldt seg inn til nå?
– Det ønsker vi ikke å kommentere, i tråd med vanlig praksis for klubber og abonnementstjenester.
– Du sa i 2015 at målet var 40.000 medlemmer og 10.000 i første omgang (2016). Nå vil du ikke si noe om medlemsantallet, men av svaret ditt overfor medgis det at det ikke er så mange som ønsket. Hvor mange medlemmer tror du nå dere vil ha i løpet av 2016? Hvis dere ikke vil svare på det, vil noen noen gang i fremtiden vite om dere nådde målet?
– Vi jobber mot de opprinnelige målene, men har erkjent at det kanskje kommer til å ta lenger tid enn først antatt. Vi ønsker ikke å kommentere noe mer utover dette nå.
– Hvor mye har klubben kostet til nå?
– Det ønsker vi ikke å kommentere.
– Hvor mye er satt av til markedsføring i 2016?
– Det ønsker vi ikke å kommentere.
Men Elisabeth Brinch medgir at målgruppen «ikke de som vanligvis er ført ute med å prøve nye produkter og konsepter.»
Videre:
– Det påvirker takten på innmeldinger, og vi må ha is i magen og gi dem tid til å bli kjent oss og det vi har å tilby, sier Kinoklubbens leder videre.
– Hva slags endringer i klubbkonseptet presenterte dere på siste filmtreff?
– Jeg informerte om at vi ser på små justeringer både på produktet i seg selv, budskapet ut mot publikum og hvilke medier vi kommuniserer i. Det blir ingen stor endring av grunnkonsept eller målgruppe, men en tilpasning til marked og behov basert på erfaringer vi har gjort oss etter tre måneders drift.
– Hva er bakgrunnen for endringene?
– Vi har blant annet gjennomført en spørreundersøkelse blant eksisterende medlemmer, folk som har startet, men ikke fullført registrering og helt utenforstående. Den viser oss bl.a. at nesten 80 % av medlemmene er fornøyd eller veldig fornøyd med medlemskapet, og 89 % vil sannsynlig eller meget sannsynlig anbefale medlemskap til andre. Det viser oss at vi bl.a. har et stort potensiale når det gjelder verving, og det er f.eks. en av tingene vi ønsker å legge bedre til rette for fremover. Av de som ikke har vært så fornøyd, har vi kartlagt at f.eks. flere filmer ville gjort dem mer fornøyd med medlemskapet. Vi har på det grunnlaget allerede økt fra seks til åtte filmer per år.
Brinch sier at undersøkelsen de gjennomførte ga 600 komplette svar, hvorav 53,4 % va medlemmer i Kinoklubben.
– Hva slags tilbakemeldinger og innspill har dere fått fra kinoene?
– Det er veldig forskjellig fra kino til kino, og kommer litt an på hvor nær kontakt vi har hatt eller hvor mye kinoen selv har satset på lanseringen lokalt. De savner generelt mer informasjon og mer lokal involvering fra Kinoklubben. Dette er et av satsningsområdene våre fremover, og grunnlaget for å ansette Ivar Thorsvik. (Les egen sak om dette her. (lenke kommer) Red. anm.) Det er veldig gøy å oppleve at vi allerede nå har flere lokale aktiviteter på gang, så vi ser at det er et veldig riktig fokus og at vi har mye å hente her. Det lover godt for høstsesongen.
– Hva gjør dere av endringer med innmeldingsprosessen? Nå kan man vel bare melde seg inn via nettsiden, og ikke på annen måte (eks. SMS/tekstmelding, app, direkte på kinoen etc.)? Har dere fått noen innspill fra forbrukere eller kinoer på dette?
– Dette er ting vi jobber med for tiden, og alt er ikke spikret. Sentrale elementer blir færre steg og innføring av mulighet for betaling over mobiltelefonregning. Vi sikter mot å gjøre innmeldingen så hurtig og enkel at folk kan gjøre det på mobiltelefonen sin mens de står på kinoen.
– Jeg har lagt merke til stadige Facebook-annonser i egen nyhetsfeed. Er Facebook det største stedet i prosent og pengebruk?
– Facebook er et av mediene vi bruker for å nå målgruppen, men vi ønsker ikke å kommentere andel av budsjett. Vi prøver å være tilstede der hvor målgruppen er, og det betyr en miks av digitale medier som f.eks. Facebook, Google, Aftenposten.no, og klikk.no, printmedier som aviser, magasiner og bransjetidskrifter, utendørsreklame og annonsemateriale til kinoene. Helt i starten av lanseringen annonserte vi også på TV og i radio, men dette er dyre medier som ikke kommer til å være sentrale i videre markedskampanjer.
– Hva er de langsiktige planene utover 2016 for Kinoklubben?
– Vi har fokus på 2016 i første omgang, og basert på erfaringene vi gjør oss så blir veien litt til mens vi går. Vi ønsker å rekruttere mange medlemmer, slik at vi kan holde løfte vårt overfor bransjen om å øke kinobesøket blant målgruppen 40 år og eldre. Det er vårt hovedfokus de neste årene.



Facebook
RSS