
Stipendmottakere hos Film & Kino plikter å avlevere rapport etter endt reise. Disse varierer i lengde og omfagn. Kinomagasinet vil fremover presentere utvalgte rapporter.
Adm. direktør Geir Martin Jensen i Aurora Kino IKS ble tildelt 15.000 kroner i reisestipend fra Film & Kino for deltakelse på CinemaCon, Las Vegas 24.–27. mars 2014.
I stipendrapporten som Jensen har sendt bransjeorganisasjonen kan man lese at han aldri tidligere har vært på vestkysten av USA.
Derfor reiste han over én uke i forveien av messen, som «turist» i Los Angeles og Las Vegas. På denne delen av reisen hadde han med seg sin kone, for egen regning. Hun reiste tilbake til Norge samme dag som messen startet.
«Reisen over ble ikke fordyret av at jeg reiste tidligere. Å reise via Los Angeles på tur til Las Vegas gjorde for øvrig flybillettene rimeligere›, heter det i rapporten.
Jensen skriver at han bodde på «The Flamingo Hotel», det rimeligste av de to konferansehotellene.
Under CinemaCon deltok han i så stor grad som mulig på de ulike arrangementene. En del kolliderende arrangementer i programmet gjorde at det ikke var mulig å få med seg alt.
Jensen prioriterte messen tirsdag og onsdag, og rakk da igjennom det meste av interessante stands. Han deltok også på flere seminarer:
“Defying Gravity: Keeping Cinema Relevant in a Growing Multi-Option Viewing World”
“Rotten Tomatoes Critics vs. The Audience: The Relevance of Film Critics Today”
“Alternative Content Part I: Everything You Wanted to Know About Alternative Content end Event Cinema But Were Afraid to Ask”
“The State of the Industry: Past, Present and Future”
“Alternative Content Part II: An Open House with Today’s Leading Providers of Alternative Content and Event Cinema from Around the Globe”
“NAC Presents: “Concession Confessions: Lessons Learned and Future Opportunities”
Videre deltok han på produktpresentasjonene til Paramount, Walt Disney Studios, United Pictures, Sony Pictures, 20th Century Fox, samt Warner Bros. Pictures.
Han fikk sett følgende filmer:
«Draft Day» (UIP)
«Million Dollar Arm» (Disney).
Begge disse filmene var «sportsfilmer» fra to idretter som i liten grad er utbredt på våre breddegrader (Amerikansk fotball og Baseball), og antar at ingen av disse filmene finner veien til lerretet i Norge. I tillegg ble filmen «Neighbors» vist (norsk tittel: «Bad Neighbours»). Denne visningen kolliderte med en produktpresentasjon av BARCO, som undertegnede, sammen med de fleste andre norske delegatene, deltok på.
I oppsummeringen skriver Jensen:
I tillegg til den faglige inputen som en deltakelse på en slik messe gir, ønsket jeg å få et inntrykk av hvordan CineEurope og CinemaCon står i forhold til hverandre. Dette først og fremst i forhold til prioriteringer av hvilke messer jeg skal delta på, eller sende deltakere fra vår organisasjon til. I forhold til dette gjorde jeg følgende notater:
• Selve messeområdet var nok noe større på CinemaCon enn på CineEurope. Dog opplevde jeg ikke at det på den tekniske siden var veldig mye mer omfattende. På Concession-siden var omfanget en del større.
• Seminarprogrammet under CinemaCon var omfattende og godt, og langt mer innholdsrikt enn det har vært under CineEurope.
• Fra CineEurope er jeg vant til et noe mer relevant filmprogram. I så henseende var filmprogrammet under CinemaCon ganske tynt, med kun tre filmvisninger.
• Produktpresentasjonene fra distributørene var i omfang og innhold ganske lik de som har vært i Europa. Den største forskjellen ligger nok i antall og størrelse (berømmelse) på de stjernene som dukket opp på scenen. Her var det en imponerende line-up av kjendiser, spesielt fra Warner, som stilte opp med superstjerner som Clint Eastwood, Morgan Freeman, Johnny Depp, Drew Barrymore m.fl.
• En annen stor forskjell var antallet norske/nordiske deltakere, naturlig nok. «Kun» rundt tyve norske deltakere hadde funnet veien over til Las Vegas, mot vesentlig flere som deltar på CineEurope.
Alt i alt vil jeg si at jeg nok kanskje finner CineEurope litt mer relevant for egen del, først og fremst på grunn av at flere av våre egne leverandører er tilstede der. Dermed blir det for min del gjennomført flere møter o.l. under messen. Men for all del, CinamaCon var absolutt relevant, og en lærerik og positiv opplevelse!
Det mest interessante for egen del på messeområdet var å se kvaliteten på laserprojeksjonen, hvor spesielt Christies 6P imponerte. Ellers virker det som om mange av leverandørene kappes om å finne og lansere «det neste store» etter 3D, som gjør at det etter mitt syn blir litt for mye fokus på elementer som hører mer hjemme i fornøyelsesparker, enn på kino.
Geir Martin Jensen avrunder med en hjertelig takk for stipendet.
Facebook
RSS