
OSLO: Media Direct Norge (MDN) har fått selveste toppetasjen i Egmont-bygget i Nydalen i Oslo. – Her blir vi 25 mennesker som bare jobber med kinoreklame. Jeg tror vi får god effekt av den teamfølelsen med å jobbe tettere på hverandre.
Det forteller administrerende direktør Bjørn Erling Ottersen til KINOMAGASINET. Vi er invitert på besøk en fin sommerdag, hvor sommersolen varmer opp i det luftige lokalet i femte etasje. Ingen over, ingen ved siden, slik det også er i det norske kinoreklame-markedet, hvor MDN er markedsleder.
God tone
Likevel er tonen meget god med CAPA Kinoreklame. De samarbeider om den løpende Filmmonitor-undersøkelsen, de kårer de beste kinoreklamefilmene (Gullfisken), de har et felles kategoriseringssystem og de gjør gjerne felles presentasjoner for å markedsføre kanalen kinoreklame.
– Det er et bevisst valg å samarbeide med konkurrenten. I det store reklamemarkedet er kino en bitteliten kanal, med 0,7 % av totalmarkedet på reklame. Vi har 57 % av disse 0,7 & og Capa 43 %. Det blir dyrt og inneffektivt med to store organisasjoner for å få profilert kinoreklame i kamp mot nett, web-TV etc. Derfor har vi valgt stå sammen om det som gavner kinoreklame ute i markedet. Men ellers er vi harde konkurrenter og vi selger selvsagt ikke hverandres flater, understrekere Ottersen.
MDN begynte med kinoreklame i 1996, og da kun med lokal kinoreklame. Det var B-kinoalliansen, nå kjent som Kinoalliansen, som oppfordret MDN til å starte med riksreklame, siden alliansen var veldig godt fornøyd med samarbeidet og lokalreklamen fra selskapet. Dengang var CAPA monopolist. Men ting endret seg. Det store vendepunktet skjedde i 2010 da Oslo Kino AS kjøpte Media Direct Norge AS, og fra 1. januar 2013 overtok MDN alt reklamesalg hos nettopp OK da avtalen med Capa utløp.
– Jeg har en meget god følelse for hvor MDN nå går. Vi har vokst raskt de siste årene. Jeg vil ikke si det ikke er levelig for to selskaper innen feltet – det går i dag – og det er alltid sunt med konkurranse, tenker jeg. Enn så lenge har vi innrettet oss på at vi kan gjøre noen felles ting for å sette kinoreklame på kartet. Hadde vi konkurrert på alt, ville vi bygd markedet ned. Selv har vi en klar oppgang i markedet fra i fjor, på ca 5 %.
Flytting og endringer
Det var eieren – Egmont – som sammen med MDN ønsket å samlokalisere virksomheten i Oslo. Pinsen 2015 skjedde flyttingen av 13 ansatte i Drammen. Fra før av satt riksreklameavdelingen med seks ansatte allerede i bygget. Innen utgangen av juni er alle de ansatte fra Drammenskontoret også på plass i Nydalen.
– Synergier er fornuftig, som dette å få samlet hele selskapet et sted. I tillegg til ledige lokaler, er det rimeligere for oss her. Men viktigst av alt er at vi nå er tettere på kundene og de ansatte er samlet under ett tak.
Den delen av MDN som drev med salg for for Røde Kors og Norges Handicapforbund er skilt ut i et eget selskap, Bell Media. Det ble overtatt av salgssjefen for området. De har flyttet til egne lokaler i Drammen.
«God stemning»
– Hvordan har de ansatte taklet endringene?
– De ansatte har taklet det veldig bra. Ingen har mistet jobben. Vi har bare flyttet på oss. Men det er aldri like populært hos alle at man får lengre reisevei. Det er fire selgere som har sluttet. To av disse er nå erstattet og snart skal vi ansette to til. I tillegg har noen flyttet til Oslo. Men det er veldig god stemning her, sier direktøren som bor på Åssiden i Drammen, og dermed er en av de som har lengst reisevei.
– Det går greit. Vil man være med på ferden videre må man ta med seg det. Nå er vi 23 mennesker. Snart blir vi 25. Da er det flere som bor og kommer til å bo i Oslo, enn de som bor f.eks. i Drammen. Jeg står opp tidlig og kjører før køen, mellom 05.30 eller 05.45. Alternativt etter rushtiden i nitiden. Vi må bare se hvordan pendlingen passer for den enkelte. Vi har fleksible ordninger for selgerne. De trenger ikke være inne her hver dag for å selge kinoreklame. Det kan være en kombinasjon av Nydalen, hjemmekontor og ute hos kunder.

Facebook
RSS