
Norgesbilletten
Startet i 2004
50 % 2011 nettkjøp på grunn av den produktforbedringen
40 % vekst i 2013
126.000 eks. ble solgt i 2013
Lagt inn ekstra produktansvarlig som selger Norgesbilletter til bedrifter
Kilde: Filmweb
TRONDHEIM: Et nytt, nasjonal kinogavekort, en forbedring av Norgesbilletten, samt digitale norgesbilletter, er satsingsområder for Filmweb.
Under Den norske kinokonferansen 2013 holdt markedsdirektør Frode Soleim i Filmweb et foredrag hvor han tok for seg disse områdene.
Han fortalte at det årlig selges gavekort for 40 milliarder kroner i det norske gavemarkedet, samt fire mill. ekstra i bedriftsmarkedet.
– Her skal vi inn med våre kinogavekort. Gavekort brukes til julegaver og bursdagsgaver, fortalte Soleim.
– Folk har alt. De vet nesten ikke hva de skal kjøpe til barna. Gavekort til opplevelsesprodukter er en fin løsning. 60 % av de spurte i en undersøkelse svarer at billetter til kino, konserter, teater osv. er det mest populære å gi, sa han videre.
Kinogaven startet i 2005.
– Det er i sterk vekst – men hvor stor del av potensialet utnytter vi? Er produktet bra nok? Kan det markedsføres og distribueres bedre? Det nærmer seg 2,5 millioner i omsetning i Filmwebs løsning. Andre tilbyr tilsvarende, f.eks. DX.
– Det er en god vekst, men spørsmålet er om volumet bra i forhold til det store markedet som er der, sa Soleim.
Han mente at Filmwebs salg på ca 250.000 kinobilletter som kinogavekort er over halvparten av gavekort av denne typen solgt via nett.
– Og da er det fryktelig lite i forhold til gavemarkedet som sådann, slo Filmwebs markedsdirektør fast.
– Da kan man stille spørsmålet om produktet er bra nok og om det er noe annet man kan gjøre for å få dette til å vokse mye, mye mer. Der har vi flere nye forslag. Dette er ting Filmweb har jobbet med en stund. Vi har snakket med noen kinoer om det.
3 nye konsepter for gavekort i kinobransjen:
1. Et nasjonalt kinogavekort som skal kunne handles der folk handler – i de store butikkjedene. Samme opplegg som Norgesbilletten, med billettkode, stekkode, osv.
Benytte systemer og rutiner som allerede finnes i bransjen. Uavhengig av billettsystem, løsningen vil fungere for alle kinoer.
Frode Soleim fortalte at de store kjedene gjerne vil selge kinogavekort.
– Vi har snakket lengst med Coop, men vi ønsker også å være hos Norgesgruppen og Reitan. Coop har 850 butikker og 75 millioner kundebesøk i året. Coop-kjeden estimerer at de kan selge 200.000 slike kinogavekort per år. Dette gjøres allerede Sverige og Danmark. Erfaringer derfra viser at impulskjøp av disse kortene er på 80 %. Vi tror det blir lite kannibalisering i forhold til andre kinobilletter.
2. Norgesbilletten med popcornmeny. Her skal bedriftene kunne kjøpe et kort som gir 0,5 l drikke og popcorn med på kjøpet til selve filmen. Pris. 75,– inkl. mva. Årsaken til denne utvidelsen av Norgesbillett-konseptet er etterspørsel fra eksisterende bedriftskunder, mulighet for mersalg og økte inntekter.
3. Digitale norgesbilletter. Store bedriftskunder syns det er tungvint og fordyrende med papir-billetter, f.eks. banker, flyselskaper, telecom-industrien, m.m. De ønsker å integrere billettene i sine egne trykksaker, kundeprogrammet ol.
– Vi taper store salg på å ikke tilby en digital billett, sa Soleim.
Billettkoden valideres i billettsystem eller på nettside – som i dag. Den eneste forskjellen er at kinopersonell vil motta billettkoder i ulike format istedenfor et fast oppsett.


Facebook
RSS